‘Sinemanın Görünmeyen Kahramanları’na ödül

Sinemanın görünmeyen kahramanları, Türk sinemasının simgelerinden Emek Sineması'nda düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinemanın görünmeyen kahramanları, Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAK (Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı) ve Kültür Kenti Vakfı işbirliğinde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Eski Emek sineması, bugünkü adıyla Grand Pera Emek Sineması, sinemanın emekçilerini ağırladı. Bu yıl ilk kez düzenlenen, sinemaya uzun yıllar hizmet etmiş sektör çalışanlarının ve filmlerin ödüllendirildiği geceye, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,  TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yaşar katıldı. Kısa konuşmaların ardından sinemaya emeği geçmiş sektör emekçilerine sinemanın 102. yaş gününde ödül verildi.

ÖDÜL ALANLAR

Etkinlik kapsamında yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, ışık şefi Süleyman Çekiç, sanat yönetmeni Kadriye Deniz Özen, set amiri Mevlüt Ekinci, oyuncular Cevdet Balıkçı ve Neşe Arda, yapımcı Günay Kosova, ses-kayıtçı Tuncer Aydınoğlu, yapım koordinatörü Zafer Par, görüntü yönetmeni Kaya Ererez, laboratuvar uzmanı Türker Par, kurgucu İsmail Kalkan, makyöz Oya Tolga, seslendirmeci Bedia Ener, grafik sanatçısı Erol Ağakay ve prodüksiyon amiri Bekir Çetiner ödüle layık görüldü.

Ödülleri, Emir Karan, Mevlüt Koçak, Ceren Benderlioğlu, Serdar Akar, Osman Sınav, Yusuf Sezgin, Erdal Aktaş, Selda Alkor, Ergin Yılmaz, Yılmaz Atadeniz ve Engin Çağlar'ın da aralarında bulunduğu isimler takdim etti.

Yeşilçam’a unutulmaz müzikler kazandıran Cahit Berkay da geceydi. Berkay tören sonrasında herkesin hazfızasına yer etmiş müzikleri sinemaseverlerle buluştururken açılış şarkısı da ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ oldu....