Hande Subaşı: Hatay'da huzursuzluk var!

Hande Subaşı, başrolünü oynadığı 'Defne'nin Bir Mevsimi'yle ilgili açıklamalar yaptı. Subaşı, Suriye'de yaşanan savaşın izlerini Hatay'da gördüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da düzenlenen 53'üncü Uluslararası Film Festivali'nin 'Rengahenk' seçkisinde yer alan 'Defne'nin Bir Mevsimi' adlı filmin başrol kadın oyuncusu Hande Subaşı, filmin 1980'li yılların Türkiye'sini anlattığını belirtti. Politik dram ağırlıklı filmin Hatay'ın Defne ilçesinde çekildiğini dile getiren Subaşı, Hatay'ı çok sevdiğini kaydetti.

Filmin yönetmeni Mehmet Öztürk'ün Hataylı olmasından dolayı setin çok farklı geçtiğini aktaran Subaşı, mahalledeki herkesin sete bir şeyler taşıdığını söyledi. Subaşı, Hatay'ın yemeklerini çok beğendiğini kaydetti.

'BAZI ALANLARA GİREMEDİK'

Hande Subaşı, Suriye'de yaşanan savaşın etkilerini Hatay'da görebildiklerini belirterek, “Bazı alanlara çekim için giremedik. Suriye ile bir dağ vardı aramızda ve orada savaş vardı. Şehirde bir huzursuzluk var, esnaf bitik durumda görünüyordu" dedi.

hande2

DARBENİN GERÇEĞİNİ GÖRDÜK

Filmin içeriğinde 1980 darbesinin olduğunu aktaran Subaşı, şöyle konuştu:

“Hangi dönemde olursa olsun darbenin her türlüsü kötü. Kaçıncı yüzyıldayız, dünya nerelere gidiyor bizde darbe girişimleri var. Geçen yıl darbeyi anlatan bu filmi çekmiştik, bu yıl gerçeğini gördük. Hepimizin hayatını derinden etkiledi."