Şebnem Hassanisoughi: Katırlardan çok şey öğrendim

Antalya Film Festivali'nde yer alan Siyah Karga filminin gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından filmin oyuncuları, izleyicilerle buluştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Antalya Film Festivali'nde yarışan filmlerden "Siyah Karga" filminin başrol oyuncusu Şebnem Hassanisoughi, film çekimlerinde kullanılan katırlarla iletişim kurduğunu ve onlardan çok şey öğrendiğini söyledi.

53'üncü Uluslararası Antalya Film Festivali'nin ulusal film kategorisinde yarışan "Siyah Karga" filminin gösterimi yapıldı. Aspendos Salonu'nda gerçekleşen gösteriminin ardından filmin yönetmeni ve oyuncuları seyircilerin sorularını yanıtladı.

Filmin yönetmeni ve senaristi Tayfur Aydın, filmi 2012 yılında hazırlamaya başladığını söyledi. Dünyanın neresinde olursa olsun kendi özüne dönmeyi filmde işlemeyi istediğini kaydeden Aydın, "İnsanların kendi hayatlarını idame ederken çektiği zorlukları göstermek istedim" dedi.

Filmin fiziksel olarak zor şartlarda çekildiğinin aktaran oyuncu Şebnem Hassanisoughi, filmi izlerken sanki belgesel havası yaşadığını dile getirdi. Filmdeki katırlardan çok şey öğrendiğini söyleyen Hassanisoughi, "Katırla iletişim kurdum. Katır benden bir şey istiyordu, tuhaf bir deneyimdi. Onun adeta bir mesleği var ve yol biliyor, ondan çok şey öğrendim" şeklinde konuştu.

Filmin oyuncularından Aydın Orak, ilk kez bu filmle katırları gördüğünü belirtti. Orak, çekimler sırasında yaşadığı bir olayı şu sözlerle anlattı: "İlk bindiğimde katır setten yavaş yavaş ayrılmaya başladı. Herkes kendi işinde iken katır beni dinlemedi ve setten çıktı. Dört nala koşmaya başladı ve 2-3 kilometre beni kaçırdı. Prodüksiyondan arkadaşlar beni kurtardı." (ANTALYA/DHA)