Brillante Mendoza yeni filmiyle İstanbul'da

6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 30 Eylül'de başlıyor. Festivalin açılışında Brillante Mendoza’nın yönettiği Rosa Anne (Ma’Rosa) filmi gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen Suç ve Ceza Film Festivali'ni bu yılki teması “Yoksulluk” olarak belirlendi.

Açılış galasında Brillante Mendoza’nın yönettiği Rosa Anne (Ma’Rosa) filminin gösterileceği festivalin Uzun ve Kısa Metraj Film Yarışmalarına katılan filmler Beyoğlu Atlas Sineması ve Ortaköy Feriye Sineması’nda gösterilecek. Panel ve söyleşileri ile farklılaşan festivalin akademik oturumları, 5 gün boyunca İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü Rektörlük Binası Doktora Salonu’nda ücretsiz olarak takip edilebilecek.

ONUR ÖDÜLÜ RAKSHAN BANIETEMAD’E

Prof. Dr. Adem Sözüer başkanlığında ve Prof. Dr. Bengi Semerci koordinasyonunda düzenlen festivalde bu yıl onur ödülü, kariyerine belgesel çalışmalarla başlayan ve ortaya çıkardığı eserlerle uluslararası bir çok festivalde ödül alan yönetmen Rakhshan Banietemad’e takdim edilecek.

2 SİNEMA 2 PANEL

“Beyaz Perdeden Yansıyan Yoksulluk” ve “Sanat Adalet Getirir Mi?” konulu ünlü simaların konuşmacı olarak katılacağı 2 panel, Beyoğlu Atlas ve Ortaköy Feriye sinemalarında yapılacak.

Beyaz Perdeden Yansıyan Yoksulluk

Bengi Semerci: Panel Yöneticisi

Derviş Zaim: Yönetmen

Farhad Eivazi: Yönetmen ve Senarist

Alin Taşcıyan: Sinema Eleştirmeni

Serpil Kirel: Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi

Menderes Samancılar: Oyuncu

BEYOĞLU ATLAS SİNEMASI

1 EKİM 2016 SAAT: 15.00

Suça Karşı Sanat Adalet Getirir mi?

Yönetici: Bengi Semerci

Yasemin Işıktaç: İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi

İskender Pala: Yazar

Haluk Piyes: Oyuncu

Turgay Tanülkü: Oyuncu

ORTAKÖY FERİYE SİNEMASI

2 EKİM 2016 SAAT: 16.00