Ödüllü filmlerden Türkiye prömiyeri

Son bir yıl içinde dünyada ödül almış yapıtlar, 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nde. İşte o filmler ve hakkındaki bilgiler...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 19 - 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek, 23. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında gösterilecek filmler göz dolduruyor. Festivalin gösterim bölümünde, son bir yıl içinde dünyadaki çeşitli festivallerden ödül almış yapımların Türkiye prömiyeri, Adana'da yapılacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve bu yıl 23'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Adana Film Festivali'nin 'Dünya Sineması' bölümünde kaçırılmaması gereken eserler sanatseverlerle buluşacak.

Bölüm kapsamında pek çok usta yönetmenin, dünyadaki saygın festivallerden ödül almış yapıtlarının Türkiye prömiyerleri Adana'da yapılacak.

HANGİ FİLMLER GÖSTERİLECEK?

Gösterimlerin ücretsiz yapılacağı festivalde sinemaseverler, şu eserleri izleyebilecekler:

Ken Loach’un kariyerindeki en iyi filmlerden biri olarak kabul edilen “I, Daniel Blake / Ben, Daniel Blake”

François Ozon’un parlak filmografisinde ikinci kez bir dönem filmine imza attığı ve ilk gösterimini Venedik Film Festivali’nde yaptığı “Frantz”

Dardenne Biraderler’in Cannes’da Altın Palmiye için yarışan filmi “La Fille Inconnue / Meçhul Kız ”

Cannes Film Festivali Yönetmenlerin On Beş Günü Bölümü’ne seçilen ve alanının en iyilerinden biri kabul edilen, ayrıca Annecy Uluslararası Animasyon Filmleri Festivali’nde "En İyi Film" ödülünü kazanan “Ma Vie de Courgette / Kabakçığın Hayatı”

Her daim şaşırtıcı yapıtlar çıkarma potansiyelini koruyan Rusya sinemasından Kirill Serebrennikov imzalı enerji yüklü “Student / Öğrenci”

Viggo Mortensen’in altı çocuğuyla ormanın ortasında alternatif bir hayat kurmasını konu alan “Captain Fantastic / Kaptan Fantastik”

Yönetmenliğini Maren Aden'in yaptığı ve Cannes Film Festivali’nde "FIPRESCI Ödülü" alan ardından yılın bütün filmleri arasından yapılan seçmede FIPRESCI Büyük Ödülü’nü kazanan bir çağdaş hayat eleştirisi “Toni Erdmann”

Romanya Yeni Dalgasının öncü yönetmeni Cristi Puiu’nun bu yıl Altın Palmiye için yarışan filmi “Sieranevada”

Rumen sinemasının genç yeteneği Bogdan Mirica'nın ilk filmi ve Cannes Film Festivali "Belirli Bir Bakış" bölümünde "FIPRESCI Ödülü" kazanan “Caini / Köpekler”

Cannes’ın "Belirli Bir Bakış" bölümünü açan, Mohammed Diab imzalı  “Esthebak / Çatışma”

“Örümcek Kadının Öpücüğü”nün unutulmaz yıldızı Sonia Braga’nın bir kez daha parladığı Kleber Mendonça Filho imzalı “Aquarius”

“Köprüdekiler” ve “Hayat Boyu” adlı filmleriyle Türkiye festivallerinde ilgi gören, Berlinale Panorama Special bölümünde dünya prömiyerini yapan Aslı Özge'nin ilk Alman yapımı filmi “Auf Einmal / Ansızın”

Cannes Film Festivali "Belirli Bir Bakış" bölümü ödülünü kazanan ve yönetmen Juho Kuosmanen'in ilk filmi “Hymyilevä mies / Olli Maki’nin En Mutlu Günü”

Ana Katz’ın Sundance’de senaryo ödülü kazanan ve Arjantin’de hem akademi hem eleştirmen ödüllerine birçok dalda aday gösterilen “Mi amiga del parque / Parktaki Arkadaşım”

İtalyan sinemasının yaşayan en büyük ustalarından Marco Bellocchio imzalı “Fai Bei Sogni / Tatlı Rüyalar ”

Boo Junfeng imzalı Malezya sinemasından ilginç bir örnek, “Apprentice / Çırak”

Pedro Almodovar'ın so filmi “Julieta”

Martin Zandvliet imzalı “Under Zandet / Mayın Ülkesi”

Suudi Arabistan’dan, Berlinale Forum’da Ekümenik Jüri Ödülü kazanan Mahmoud Sabbagh imzalı romantik komedi “Barakah Yoqabil Barakah / Barakah Barakah ile Tanışınca”

Rotterdam’da Kaplan Ödülü, Seattle’da Büyük Jüri Ödülü kazanan “Radio Dreams / Metallica’yı Beklerken”

Video sanatçısı Omer Fast’ın Tom McCarthy’nin kült romanından uyarladığı “ Remainder / Geriye Kalan”.