Venedik'te Reha Erdem'e jüri özel ödülü verildi

Venedik film festivalinde ödüller sahiplerini buldu. Reha Erdem "Koca Dünya" filmi Yeni Ufuklar Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 73. Venedik Film Festivali'nde Reha Erdem'in yönetmenliğini yaptığı "Koca Dünya" filmi Yeni Ufuklar Jüri Özel Ödülü'nü kazandı. Geçtiğimiz yıl ise Jüri Özel Ödülü, Emin Alper’in "Abluka" filmine verilmişti.

Al Jazeera Türk'ün haberine göre, ilk kez Venedik Film Festivali'nde gösterimi yapılan "Koca Dünya" filminin başrollerinde, Ecem Uzun ve Berke Karer yer alıyor.

Festivalde "Altın Aslan" ödülünü "Woman who left/Terk eden kadın" filmi kazandı. Yönetmenliğini Filipinler'den Lav Diaz'ın yaptığı filmde haksız yere 30 yıl hapis yatan bir öğretmenin hikayesi anlatılıyor.

Ünlü film eleştirmeni Guy Lodge, "Terk eden kadın" filmi için "Çok güçlü ve yönetmen Diaz'ın kendi standartlarına göre çekilmiş, ahlakî bir çalışmayı ortaya koyan canlı bir film" yorumunu yaptı.

Jüri Büyük Ödülü ise Tom Ford'un yönettiği "Nocturnal Animals" filmine verildi.

En iyi yönetmen ödülünü "The Untamed" filminin yönetmeni Meksikalı Amat Escalante ile "Paradise" filmiyle Rus yönetmen Andrei Konçalovsky paylaştı.

"La la Land" müzikalindeki rolüyle Emma Stone en iyi kadın oyuncu, "El ciudadano ilustre"de köyüne geri dönen Nobel ödüllü bir yazarı canlandıran Arjantinli Oscar Martinez ise en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı.