Altın Portakal'da mülteci ve darbe filmleri

Bu yıl 16-23 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Altın Portakal Film Fesitvali'ne iki yeni bölüm eklendi. Festivalde 'mülteciler' ve 'darbe' konulu filmlere geniş yer ayrılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 53. Uluslararası Antalya Film Festivali, sekiz günlük sinema maratonu için geri sayıma başladı. Festival kapsamında bu yıl Onur Odülü yönetmen Feyzi Tuna ile usta oyuncu Yılmaz Gruda'ya, Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise Emel Sayın'a verilecek.

'HİÇBİR YERİN İNSANLARI'

Festivalde mülteciler konusu “Hiçbir Yerin İnsanları” başlığıyla özel bir film seçkisiyle anlatılacak. Festival boyunca; bilinmeze doğru göç etmek zorunda kalan mülteciler ve mülteci olma hali workshoplar, yan etkinliklerle de desteklenerek bir kez daha gözler önüne serilecek. Bu bölümde; Danimarka, Avustralya yapımı filmlerin yanı sıra, İtalya-Fransa , İngiltere-Türkiye İsviçre ortak yapımı 5 film yer alacak.

'GÜNEŞ TUTULMASI'

15 Temmuz darbe girişiminin ardından programa eklenen “Güneş Tutulması” bölümü de festivalin bir diğer yeni bölümü. Darbe olduğunda yaşananları gözler önüne seren; Türkiye, Şili, Arjantin, Uruguay, Brezilya ve Yunanistan’da çekilmiş filmler festival programında yer alıyor.