Yapay zekadan, yapay zeka filmine fragman

IBM'in yapay zekası Watson Morgan isimli korku filmine fragman hazırladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IBM'in süper yapay zekası Watson ürkütücü bir fragmana imza attı. Yapay zeka teması üzerine kurulu bir korku filmi olan Morgan'ın yapımcı firması olan 20th Century Fox filmin vizyona gireceği günden önce yayınladığı son fragmanı gerçek bir yapay zekaya emanet etti.

Yapay zeka ve teknoloji ile geliştirilmiş bir insanın başından geçenleri anlatan bir filmin fragmanını bir yapay zekanın oluşturması gerçekten çok ilginç ve garip bir durum. Bu gariplik hissi Watson imzalı fragmanı izleyince daha da depreşiyor.

Watson'ın seçkisinden oluşturulan fragman

Watson'ın bu işin altından kalkabilmesi için 100 korku filminin fragmanları analiz etmesi için kendisine sunuldu. Görüntüleri, karakterlerin konuşma tonlarını, müzikleri, ses efektlerini ve her sahnenin kompozisyonunu inceleyen Watson, daha sonra Morgan filminin tamamını izledi. 100 fragmandan elde ettiği sonuçlar ışığında fragmanda kullanılması için toplamı 6 dakikaya denk gelen 10 farklı sahne seçen Watson kurgu işine ise karışmadı. Son kesme biçme işi için IBM profesyonel bir yapımcı ile çalıştı. Aşağıdaki video filmin tamamen insan elinden çıkmış olan fragmanı, karar sizin ama Watson'ınki bizce daha etkileyici ve ürkütücü.