Disney, Sam Mendes'in peşinde

Disney, yeni bir uyarlama için yönetmen Sam Mendes'e teklif götürdü. Hedef, Roald Dahl'ın bir kitabını sinemaya uyarlamak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Disney, Roald Dahl’ın James and the Giant Peach (James ve Dev Şeftali) adlı kitabını sinemaya uyarlamak için Sam Mendes’le görüşmelere başladığını açıkladı. Filmin senaryosunun ise An Education'ın senaristi Nick Hornby'nin kaleme aldığı duyuruldu. Mendes'in Disney'in bu teklifine önümüzdeki günlerde olumlu yanıt vermesi bekleniyor.

TİYATROYA UYARLAMIŞTI

Ünlü yönetmen, 2013’te Roald Dahl’ın bir başka eserini, Charlie’nin Çikolata Fabrikası'nı tiyatroya uyarlamıştı. Mendes ise bu filmden önce eşcinsellerin hakları için savaşmalarını konu alıp 60’larda geçen The Voyeur’s Motel adlı film üzerine çalışıyor.

DEV ŞEFTALİNİN ÜZERİNDE YOLCULUK

James ve Dev Şeftali, kocaman bir şeftalinin üzerinde yapılan serüven dolu bir yolculuğun öyküsü anlatılıyor. Öykünün baş kahramanı James, küçük yaşta öksüz ve yetim kalmış dünya tatlısı bir çocuktur. Hayvanat bahçesinden kaçan bir gergedan, bir gün James'in annesini de babasını da yer. Yapayalnız kalan zavallı küçük James, teyzelerinin yanına sığınmak zorunda kalır. İki teyzenin içleri kötülük doludur; James'e yapmadıklarını bırakmazlar.

PEK ÇOK ÖDÜL ALDI

1999 yılında ilk sinema filmi olan American Beauty'i çeken Mendes'in bu filmi o yıl en çok konuşulan ve en çok ödül alan filmlerden oldu. Mendes, bu filmle Oscar ve Golden Globe başta olmak üzere pek çok festivalde en iyi yönetmen ödülü aldı.