Deniz tutkunları bu festivalde

D-Marin Turgutreis Cinemarine Açık Hava Sineması’nda bu yıl da denizlerde yaşamı konu alan beş film gösterilecek. Gösterimler kapsamında mülteci sorununa ışık tutan İtalyan yapımı 'Memleket' de izleyiciyle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Denizden ilham alan filmlere ev sahipliği yapan D-Marin Deniz Filmleri Festivali, 5 – 9 Eylül tarihleri arasında saat 21.00’den itibaren sinemaseverleri ağırlayacak.

Festivalin açılış filmi Karayip Korsanları’nın ilk filmi olan "Siyah İncinin Laneti" (Pirates of Caribbean). 4 filmlik bir seriden oluşan ve vizyona girdiği 2003 yılında gişe rekorları kıran film, Karayipler'de bir metal işçisinin çırağı olan Will Turner ve kaptan Jack Sparrow'un Elizabeth'i kurtarma mücadelesini sürükleyici bir biçimde işliyor. Film çılgın korsan Jack Sparrow’u henüz seyretmemiş olanlar ya da yeniden seyretmek isteyenler için gösterimde.

Norveç yapımı gerilim filmi “Öncü” (Pioneer) ise 1980’lerin başında Norveç'in bugünkü zenginliğinin kaynağı olan devasa petrol rezervlerinin bulunduğu Kuzey Denizi’nin dibine boruları yerleştirme görevi için gönüllü olan dalgıç Petter ve abisi Knut’un trajik hikâyesini konu ediyor.

Son dönemlerde dünya ülkelerinin ortak gündemi olan mülteci sorununa ışık tutan İtalyan yapımı film “Memleket” (Terraferma) ise insan hakları" konusunu çok çarpıcı bir biçimde ele alarak seyirciyi düşünmeye ve gördüklerini sorgulamaya davet ediyor.

Efsanevi sörfçü Jay Moriarty'nin gerçek yaşam öyküsünden esinlenilmiş “Dalgaların Peşinde” (Chasing Maverick) iki efsane sörfçünün dünyanın en büyük dalgalarından biri olan Mavericks’te sörf yapmak ve imkansızı başarmak üzerine kurulu arkadaşlıkları konu alan film izleyiciyle buluşuyor.

Korku-gerilim türündeki bir diğer film ise ABD yapımı “Karanlık Sular” (Shallows). Film, kimsenin olmadığı bir sahilde sörf yapan Nancy’nin beyaz köpekbalığı tarafından yaralanarak denizin ortasında bir kayada mahsur kalmasını anlatıyor.

İşte bu yılın film takvimi:

5 Eylül 2016, Pazartesi Siyah İncinin Laneti (Pirates of Caribbean)

6 Eylül 2016, Salı Öncü (Pioneer)

7 Eylül 2016, Çarşamba Memleket (Terraferma)

8 Eylül 2016, Perşembe Dalgaların Peşinde (Chasing Maverick)

9 Eylül 2016, Cuma Karanlık Sular (Shallows)