Körfez'in başrolü İzmir'e emanet

Emre Yeksan'ın ilk uzun metrajlı filmi Körfez'in çekimleri İzmir'de başladı. Film, İstanbul'dan geri dönüşün hikayesini beyazperdeye taşıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süt, Unutma Beni İstanbul ve Sesime Gel gibi uluslararası festivallerde gösterilmiş olan filmlerde yapımcılık görevini üstlenen Emre Yeksan, bu kez yönetmen koltuğuna oturdu. Yeksan'ın ilk uzun metrajlı filmi Körfez'in çekimleri İzmir'de başladı.

Filmin senaryosunu yönetmen Yeksan, kendi kuşağının yazarlarından Ahmet Büke birlikte kaleme aldı.

Yıllar sonra geri döndüğü İzmir'de yeni bir dünyayı keşfe dalan filmin ana karakteri Selim'i, 'Karadayı' ve 'Analar ve Anneler' dizilerinden tanıdığımız Ulaş Tuna Astepe canlandırıyor. Körfez'in oyuncu kadrosunda ayrıca Ahmet Melih Yılmaz, Serpil Gül, Müfit Kayacan, Cem Zeynel Kılıç, Damla Ardal, Merve Dizdar gibi isimler yer alıyor.

İZMİR'İN SOKAKLARINDA

Filmde 30'lu yaşlarında, yeni boşanmış Selim, ailesinin yanına İzmir'e döner. Selim, eski hayatının izleriyle karşılaşırken, körfezde gerçekleşen bir kaza şehirdeki hayatı derinden sarsar. Kazanın ardından kimileri şehri terk ederken Selim bambaşka bir dünyayla karşılaşır. Körfez, İzmir'i Alsancak'tan Karşıyaka'ya, Göztepe'den Çiğli'ye, Bayraklı'dan Kadifekale'ye kadar, sokak sokak arşınlıyor. Körfez İstanbul'dan geri dönüşün hikayesini İzmir'in sokaklarında Selim'le beraber anlatıyor.