Rogue Male'i sinemaya uyarlayacak

Benedict Cumberbatch, yeni bir projeyle hayranlarının karşısına çıkamaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz aktör Benedict Cumberbatch, Geoffrey Household'un 1939 yılında yayımlanan Rogue Male adlı romanının beyazperde uyarlaması için harekete geçti.

Uyarlamada hem başrol hem de yapımcı koltuğuna oturacak olan Cumberbatch "Böylesi zengin bir İngiliz romanını büyük ekrana taşımaktan dolayı oldukça heyecanlıyım" diye konuştu.

Macbeth ve Assassin’s Creed filmlerinin senaristliğini yapan Michael Lesslie'nin senaryosunu üstleneceği filmin vizyon tarihi ise henüz açıklanmadı.

İSİMSİZ DİKTATÖR

Romanda olaylar 1930'lu yıllarda geçiyor. Avrupalı bir diktatörü öldürmesi için yollanan bir avcının tetiği çekemeden yakalanıp işkence görmesi ve ölüme terk edilmesi anlatılıyor. İsimsiz kahraman, daha sonra İngiltere'ye geri dönmeyi başarıyor ancak gizli ajanlar ve İngiliz polisleri onun peşini bırakmıyor. Romanın yazarı Household, yıllar sonra hikayesindeki isimsiz diktatörü de Hitler'den esinlenerek yazdığını açıklamıştı.

FRITZ LANG UYARLADI

İlk kez 1940 yılında Man Hunt adıyla Fritz Lang tarafından sinemaya uyarlanan roman 1977 yılında da BBC tarafından Peter O'Toole'un başrolünde televizyon izleyicisiyle buluşmuştu.