Pokemon yeniden sinemaya uyarlanıyor

İlk kez 1999 yılında izleyici karşısına çıkan Pokemon filminin yıllar sonra yeniden beyazperdeye uyarlanacağı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanal dünyayı gerçek dünyayla buluşturan Pokemon GO çılgınlığı, oyun meraklıları kadar yapımcıların da iştahını kabarttı. İlk kez 1999'da vizyona giren Pokemon filminin ardından 18 tane daha animasyon filmi çekilen karakterin yeniden beyazperdede boy göstereceği iddia ediliyor.

Deadline'ın haberine göre yaklaşık yirmi yıl sonra yeniden dünya çapında bir fenomene dönüşen Pokemon için ilk harekete geçen yapım şirketi Legendary Pictures oldu.

YENİ POKEMON NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK?

Şirket, animasyon türünde birçok kez sinemaya uyarlanan karakteri bu kez yarı animasyon bir kurguyla izleyici karşısına çıkarmayı planlanıyor. Yeni Pokemon filminin ne zaman vizyona gireceği konusundaysa henüz bir tarih verilmiyor.

ABD dağıtımı Warner Bros tarafından yapılan ilk 3 film sırasıyla 85 milyon, 43 milyon ve 17 milyon gişe elde etmişti. Türkiye'de ise yalnızca 2 Pokemon filmi vizyona girmiş; 2000 yılında vizyona giren ilk film Pokemon toplamda 351.888, yaklaşık 1 yıl arayla gelen 2. film Pokemon 2: En Güçlü O ise 82.985 kişiye ulaşmıştı.

İşte 1999 yılında çizgi film olarak sinemaya ilk kez uyarlanan Pokemon’un fragmanı...

Etiketler sinema Pokemon