Bingazi'de 'terörist'e Türk bayraklı tişört

2012’de Libya’da ABD elçisinin hayatını kaybettiği baskını anlatan ’13 Saat: Bingazi’nin Gizli Askerleri’ filminde bir 'terörist'e Türk bayraklı tişört giydirildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muammer Kaddafi’nin devrilmesinin ardından Libya’ya giden ABD’nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens’ın Bingazi’de isyancılar tarafından öldürüldüğü 11 Eylül 2012 gecesinin hikayesini anlatan ‘13 Saat: Bingazi’nin Gizli Askerleri’ (13 Hours: Secret Soldier of Benghazi)'nin Türkiye'de gösterilmeyeceği açıklandı.

CNN Türk'te yer alan habere göre Armageddon, Pearl Harbor ve Transformers gibi büyük bütçeli filmleri yöneten Michael Bay’in çektiği ve John Krasinki’nin başrolde oynadığı filmin bütçesi 50 milyon dolar olarak açıklandı. Mart ayında vizyona gireceği söylenen film gecikmelerle Amerika’dan sonra Avrupa’da geçtiğimiz hafta gösterilmeye başlandı. Filmin senaryosu Michael Zuckoff’un filmle aynı ismi taşıyan kitabından ve 6 kişilik güvenlik timinin hayatta kalan 4 üyesiyle yapılan röportajlarla yazıldı.

Filmin yapım aşamasında CIA senaryoda yanlışlıklar olduğunu açıkladı. Hatta CIA’in hikayeye müdahale bile ettiği iddia edildi. Saldırının düzenlendiği 11 Eylül 2012’de Bingazi’de bulunan CIA istasyonunun şefi ‘Bob’ kod adıyla Washington Post’a verdiği röportajda, “Filmde anlatılan hikaye tamamen gerçek dışı” dedi.

VİDEOSU YAYINLANACAK

Filmin yapımcısı United International Pictures’in Türkiye ofisi olan UIP Türkiye, sosyal medyada filmle ilgili duyurular yapmasına rağmen filmin Türkiye’de gösterilmeyeceği ortaya çıktı. VATAN’ın ulaştığı UIP Türkiye yetkilisi yaptığı açıklamada, “Yapılan analizlerde Türkiye’de ticari potansiyeli olduğu düşünülmediği için vizyona çıkmıyor. Ancak yakında videosu yayınlanacak. Filmi izlemediğimiz için böyle bir görüntüden haberimiz yok. İnceleyip ABD’deki merkeze ileteceğiz” denildi.