Alis ve arkadaşları Zaman Lordu'na karşı

Alis Harikalar Diyarı'nın tam altı yıl sonrasında gelen devam filmi Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden haftanın dikkat çeken filmlerinden.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lewis Carroll’un eserinden uyarlanan Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden, 27 Mayıs 2016’da vizyona çıkarıldı.

Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska, Rhys Ifans, Helena Bonham Carter ve Sacha Baron Cohen başrollerini paylaştığı filmde Alis yeraltının tuhaf dünyasına dönüyor ve Çılgın Şapkacı’yı kurtarmak için zamanda geçmişe yolculuk ediyor.

Tim Burton tarafından yaratılan ve 2010’da beyaz perdede gösterime giren serinin ikinci filmi bu fantastik dünyaya kendi vizyonunu katan James Bobin’in yönetmenliğinde çekildi. Filmin senaryosu Linda Woolverton tarafından yazıldı ve Lewis Carroll'un yarattığı karakterlere sadık kalındı.

Filmde Alis Kingsleigh (Wasikowska) son birkaç yılını babasının adımlarını takip ederek geçiriyor ve açık denizlere seyahat ediyor. Londra’ya dönüş yolunda sihirli bir aynayla karşılaşıyor ve yeraltının fantastik dünyasına dönerek arkadaşları Beyaz Tavşan (Sheen), Absolem (Rickman), Cheshire Kedisi (Fry) ve Çılgın Şapkacı’yla (Depp) karşılaşıyor. Şapkacı büyüklüğünü kaybettiği için Mirana (Hathaway) Alis’i zamana hükmeden Büyük Saat’in odasındaki Renkküreyi ödünç almak üzere bir yolculuğa gönderiyor. Geçmişe giden Alis, hayatlarının farklı dönemlerindeki dostları ve düşmanlarıyla karşılaşıyor ve zaman dolmadan önce Şapkacı’yı kurtarmak için amansız bir mücadeleye giriyor.