Clooney: Para dünyası kontrolden çıktı

Yönetmenliğini Jodie Foster'ın üstlendiği, başrollerini George Clooney ve Julia Roberts’ın paylaştığı gerilim filmi “Money Monster/Para Tuzağı” 27 Mayıs 2016'dan itibaren vizyonda. Filmde bir program sunucusunun yaşadıkları anlatılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu hafta vizyona giren “Money Monster/Para Tuzağı”nın yönetmeni Jodie Foster,  “Bu filmi seviyorum çünkü insanların bazen zıt olduğunu düşündüğü iki şeye sahip. Bir yandan heyecanlı, hızlı tempolu, zekice ama yine de gerçekten erişilebilir. Diğer yandan ise, ki sinemaya gitmenin en önemli nedeni bu, gerçek hikayeler insana dokunur. İnanılmaz güncel” diyor.

Foster şöyle devam ediyor: “Polisler, helikopterler, silahlar, bombalar ve hızlı tempolu gerilim bir yana, benim için hikayenin en heyecan verici yanı George Clooney’nin canlandırdığı Lee  Gates karakteriydi. Bu karakter hikayeye yüzeysel, kibirli ve boş, üstelik işinde başarılı görünse bile kendi de dahil olmak üzere herkesin gözünde bir fiyasko olan bir adam olarak başlıyor. Fakat korkunç bir an yaşıyor ve Julia’nın yardımıyla fırsattan yararlanarak insaniyetini buluyor, büyüyor, evrim geçiriyor ve değişiyor.”

'SIRADAN İNSANLAR KAZIKLANIYOR'

Filmde George Clooney’nin canlandırdığı Lee Gates karakteri; ünlü bir hisse senedi tahmincisi ve finans anlamında içi boş bir programın sunucusudur.  Sette zıplayıp dans eden, yatırım tavsiyeleri haykıran ve piyasa sohbetlerini saçma dekorlar ve ses efektleriyle vurgulayan bir televizyoncudur. “‘Money Monster’ programı oldukça gülünç” diyen Foster, şöyle devam ediyor: “Bir finans haberleri programı ama çok fazla dekor, eski film klipleri, ziller, düdükler ve yellenme yastıkları var. Bunlar para piyasalarını açıklamak için Lee Gates’in bulduğu şeyler. Şarkı söylüyor, güzel kızlarla dans ediyor, farklı şapkalar takıyor –ve tüm bunları hisse senedi tüyoları vermek için kullanıyor– ama bu durum onun kendisinden nefret etmesine neden olmuş. Film ona hiç beklenmedik bir kefaret fırsatı sunuyor.”

Clooney ise tüm o şovmenliğin ardında programın izleyici kitlesine duyulan derin küçümsemenin gizlendiğini belirtiyor ve şöyle devam ediyor: “Bu programlara sinmiş bir sinizm var. Masalarının ardından size paranızı nereye yatırmanız gerektiğini söyleyen bu adamları izliyorsunuz ve onların sözüne uyup kaybettiğinizde, ‘Olur böyle şeyler’ diyorlar.”

Öte yandan, Clooney şunu da kaydediyor: “Para dünyası kontrolden çıktı. İşler ters gittiğinde, neyin yanlış gittiğini aslında anlamıyorsunuz –ve sıradan insanlar kazıklanıyorlar.”