Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi açıkladı: Will Smith cezasız kalmayacak

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, üyelerine gönderdiği mektupta 94. Oscar Ödülleri Töreni gecesinde Chris Rock'a tokat atan Will Smith’in cezasız kalmayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 94. Oscar Ödülleri'nde Will Smith'in sahneye çıkarak Chris Rock'a tokat atması hakkında üyelerine bir mektup gönderdi. Kurul, Smith’in Chris Rock’a attığı tokattan ve kullandığı dilden dolayı üzgün ve öfkeli olduğunu ve uygun bir yaptırım konusunda görüştüklerini belirtti. 

Kayıp Rıhtım'ın Variety'den aktardığına göre, mektupta, Akademi’nin yaşanan olayın film endüstrisi topluluğunun önemli bir kutlamasını gölgelediği için “üzgün ve öfkeli” olduğu belirtildi. Akademi başkanı David Rubin ve CEO Dawn Hudson tarafından imzalanan mektup, “Pazar günü 94. Oscar töreninin yayını, birliğimizin geçen yıl inanılmaz işler yapan üyeleri adına bir kutlamaydı. Bir adayın sahnedeki kabul edilemez ve şiddet dolu davranışlarının o anları gölgede bırakmasından dolayı üzgün ve öfkeliyiz” cümleleriyle başlıyor.

Mektupta kullanılan ifadeler şöyle:

"Sayın üyeler,

Açık bir şekilde Bay Smith’in pazar gecesi gerçekleştirdiği eylemleri kınıyoruz.

Tüzüğümüzde belirtildiği gibi, Akademi Yönetim Kurulu şimdi Bay Smith için uygun bir yaptırım konusunda bir karar verecektir. Akademi gibi kâr amacı gütmeyen kuruluşların üyelerine ilişkin Kaliforniya yasalarına tabi olduğu ve ‘Davranış Standartları’mızda belirtildiği gibi, bunun birkaç hafta sürecek resmi bir süreci izlemesi gerekiyor.

Tüm gelişmeler hakkında sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Ancak aynı zamanda kurula, Akademi çalışanlarına bu süreçte çalışabilmeleri için saygı duymanızı rica ediyoruz.

Lütfen Guvernörler Kurulu’nun bu süreci hem uygun hem de Akademi standartlarını koruyacak şekilde herkese saygılı bir şekilde yürüteceğine güvenin.

Teşekkür ederiz.

David Rubin, Başkan
Dawn Hudson, CEO"

NE OLMUŞTU?

Will Smith, "King Richard" filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olmadan önce, sunuculuk yapan ve Smith’in eşi Jada Pinkett Smith’in görünüşü ile ilgili 1997 yılında Demi Moore’un oynadığı G.I Jane isimli filme gönderme yaparak "Jada, seni seviyorum. G.I. Jane II’nin gelmesini dört gözle bekliyorum" diyen Chris Rock’a tokat attı. 

Kameralar önünde olayın başta bir senaryo olduğu tahmin edilirken daha sonra yerine oturan Smith, “Eşimin adını o lanet olası ağzına almayacaksın” diye bağırdı. Rock da, “Tabii ki de almayacağım. Televizyon tarihinin en muhteşem olayını yaşıyoruz” dedi. 

Tokat olayından 40 dakika sonra Richard Williams’ı canlandırdığı "King Richard" isimli filmdeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Smith ödül konuşmasında da yalnızca Akademi’den özür dilemişti.