Sinema bileti satışlarına yeni düzenleme

Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi Ve Sınıflandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik değişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi Ve Sınıflandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte değişiklik yaptı. Değişiklik bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

“Sinema salonu işletmecileri ya da sinema bileti satan diğer gerçek veya tüzel kişiler indirimli bilet fiyatlandırmaları hariç olmak üzere sinema biletini içeren abonelik, promosyon, kampanya ve toplu satış faaliyetleri gerçekleştiremez. Yapımcı veya dağıtımcıdan yazılı onay almak kaydıyla Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim gören öğrenci gruplarına satılan biletler toplu satış, kampanya ve promosyon olarak değerlendirilmez. Bilet satış bedelini etkilemeyen, ücretsiz giriş hakkı sağlamayan üyelik kartı uygulamaları abonelik olarak değerlendirilmez” şeklindeki yönetmeliğin 16. Maddesinin birinci fıkrası değişti. Daha önce sadece Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilere tanınan istisnanın kapsamı genişletildi.

“Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim gören öğrenci gruplarına satılan biletler toplu satış, kampanya ve promosyon olarak değerlendirilmez” şeklindeki düzenleme  “kamu kurum ve kuruluşları ile kamu tüzel kişileri tarafından satın alınan” olarak güncellendi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)