'Sineklerin Tanrısı' dizi oluyor

BBC, William Golding imzalı 'Sineklerin Tanrısı'nın dizi uyarlamasına onay verdiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - William Golding imzalı, edebiyatın kült eserlerinden 'Sineklerin Tanrısı' dizi oluyor. Romanı BAFTA ödüllü senarist Jack Thorne uyarlayacak. 

BBC, yeni uyarlamaya onay verdiğini duyurdu. Sony destekli Eleven şirketi yapımını üstleneceği dizinin sezonu 4 bölüm sürecek. 

Kitabın konusu şöyle: 

'Sineklerin Tanrısı', II. Dünya Savaşı’nda yaşanan nükleer atom bombası etkisinden korunmak için Britanyalı bir grup çocuğun, uçak ile taşınmasını konu alarak başlıyor. Söz konusu uçak varmak istediği noktaya gidemeden, ıssız bir adaya düşünce hayatta kalan çocukların yaşam mücadelesi başlıyor. 

Kitabın ana kahramanı Ralph, iyi niyetli ve temiz kalpli bir çocuk karakter olarak tanıtılır. Ralph’in yakın arkadaşları olarak göreceğimiz bir de Domuzcuk lakaplı şişman ve gözlüklü bir çocuk ile Simon vardır. Çocuklar ilk başlarda ebeveynlerinin baskısı olmadan rahat ve huzurla bu adada yaşayabileceklerine inansalar da zamanla iş birliği yapıp hayatta kalma mücadelesi vermeleri gerektiğini anlarlar. Domuzcuk oldukça zeki bir karakterdir ve Ralph’e pek çok konuda akıl verir. Bunlardan ilki, hayatta kalan diğer tüm çocukları bir araya toplama fikridir. Denizden çıkardıkları deniz kabuğunu öttürerek ise diğerlerine ulaşmayı başarırlar.

Çocuklar arasında bir de Jack karakteri göze çarpar. Adada liderliği ele geçirebilmek için pek çok kötülük yapmaya hazır olan bu çocuk ile Ralph’in arası hiçbir zaman düzelmeyecektir. Jack ve Ralph’in liderliğinde 2 gruba ayrılan çocuklar, birbirlerini sevemezler. Öyle ki Jack’in önderliğindeki çocuklar, adadaki 2 çocuğun ölümüne dahi göz yumar. Peki o 2 kişi kimdir? Ve çocuklar adadan kurtulabilecek midir?