Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki depremde 3 kişi öldü

Çin-Kırgızistan sınırına yakın bir bölgede yaşanan 7,1 büyüklüğündeki depremde üç kişinin öldüğü, beş kişinin yaralandığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile Kırgızistan sınırında dün akşam meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremde en az üç kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Çin devlet basınına yansıyan haberlerde, beş kişinin de yaralandığı bilgisi verildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, konuya ilişkin açıklama yapan Çin Deprem İdaresi, depremin ardından başlatılan kurtarma çalışmalarının, Deprem Yardım Merkezi ve Acil Durum Yönetimi Bakanlığı ile koordinasyon halinde sürdüğünü bildirdi. 

DEPREMDEN 12 BİN 400 KİŞİ ETKİLENDİ

Depremin ardından Sincan demiryolları, seferlerini askıya aldı. 27 trenin depremden etkilendiği belirtildi. Çin'in Weibo sosyal medya platformunda yapılan paylaşımlara göre, deprem Urumçi, Korla, Kaşgar, Yining ve çevresinde de şiddetli şekilde hissedildi.

Çin Deprem İdaresi, yerel saatle 02.09'da meydana gelen depremin merkez üssünün Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Wushi bölgesi olduğunu, depremin yerin 22 kilometre derininde gerçekleştiğini açıkladı. Merkez üssünün 20 kilometre çapında beş köy olduğu ifade edilirken, Türkiye saatiyle 14.30 itibarıyla hiç kimsenin kayıp olarak bildirilmediği kaydedildi. Depremden 12 bin 400'ü aşkın kişi etkilendi. (DIŞ HABERLER)