Sınavda yüksek puan alan BTS üyeleri mülakatta elendi

Demiryollarındaki görevde yükselme sınavında yüksek puan alan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyelerinin tamamına yakını, mülakatta elendi. Hükümete yakın sendika üyeleri listeyi doldurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TCDD Taşımacılık A.Ş. bünyesinde 26 Ekim 2019'da yapılan 'görevde yükselme ve unvan değişikliği' sınavının mülakatı yaklaşık iki yıl sonra gerçekleştirildi. Mülakata 135 kişi girdi, 86 kişi kazandı. Kazananlardan sadece ikisinin Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi olduğu belirlendi.

100 PUAN ALIP ELENEN BTS ÜYELERİ VAR

Kazanamayanların da 17'si BTS üyesi çıktı. Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre mülakatta elenen BTS üyeleri arasında yazılı sınavda 100 puan alanlar da var. İktidara yakın Ulaştırma Memur-Sen ve Türk Ulaşım Sen Üyeleri ise kazananlar listesinin neredeyse tamamını oluşturdu.

Konuyu TBMM gündemine de taşıyan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer "Mülakatın amacının kayırmacılık olduğunu bir kez daha gördük. 10-15 yıldır görevde yükselme umudu ile bekleyenlerin yazılı sınavdaki başarıları, sözlü sınavla ellerinden alındı. Hakkı olana hak edene hakkı verilmelidir" çağrısı yaptı.