Sinan Ateş cinayetiyle ilgili 3 şüpheli tutuklandı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı. 2 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili 5 şüpheli daha adliyeye sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Aralarında İstanbul'da gözaltına alınan Doğukan Çep'in de bulunduğu zanlılar, sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi.

AA'nın aktardığı habere göre şüphelilerin, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Cinayetle ilgili gözaltına alınan şüphelilerden 10'u daha önce tutuklanmış, 1 kişi ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen ve aralarında Doğukan Çep'in de olduğu zanlılardan 3'ünün "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan tutuklandığı aktarıldı. 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde 30 Aralık'ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş hayatını kaybetmişti. (HABER MERKEZİ)