Sinan Ateş cinayetinde tetikçi 'Dodo' iddiası

Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Maltepe Gülsuyu'nda uyuşturucu ticareti yapan çetenin tetikçisi 'Dodo'nun Ateş'in ölümüyle ilgisinin olabileceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in 30 Ocak'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu ölümünün ardından soruşturma sürüyor. Son olarak Maltepe Gülsuyu'nda uyuşturucu ticareti yapan bir çetenin "Dodo" lakaplı üyesinin cinayetle ilgisinin olabileceği ileri sürüldü. 

Birgün yazarı Ayça Söylemez, Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün raporuna göre, Gülsuyunda çeteleşen bir grubun 2013 yılında bir taksi durağını basarak bir kişinin ölümüne neden olduklarını, bu nedenle de haklarında savcılığın soruşturma açtığını yazdı. Davada tutuklu yargılanan Dodo lakaplı tetikçinin tahliye edildikten sonra firar ettiğini belirten Söylemez, soruşturmanın bu yönde de geliştirilmesi gerektiğini yazdı. Söylemez'in yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"İddianameye göre, 'Suç örgütünün faaliyetlerinin başında yağma eylemleri geliyordu. Yağma eylemlerinde suç örgütü üyelerinin mağdurları tanınamayacak hale gelene kadar darp ediyordu'. Çetenin esas 'iş kolu' ise uyuşturucu ticaretiydi.

Evlerine yapılan baskında 14 ruhsatsız tabanca ele geçirildi: 'Ele geçirilen toplamdaki 14 adet ruhsatsız tabancanın yapılan kriminal incelemelerinde birçok silahlı olayda kullanıldığı belirlenmiştir. Mesut T. liderliğindeki suç örgütünün herhangi bir kişi veya gruba her an silahlı eylem yapabilecek şekilde hazır bulundukları anlaşılmıştır.'

(...)

Sanıklardan Doğukan Çep 2015’te tahliye edildi. Savcı, Çep’in Hasan Ferit Gedik’i kasten öldürme, Yalçın İleri, Abdullah Kıyak ve Gökhan Aktaş’ı öldürmeye teşebbüsten cezalandırılmasını istemişti. Dosyanın yerel mahkemece karara bağlandığı 19 Ekim 2021’de hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama emri çıkarıldı ancak halen firari.

Doğukan Çep, iddianamedeki tape’lere göre, 'Dodo'.

0605 numaralı tape’de örgüt üyesi Yakup D., 'Bugün cinayet işleyeceğiz Dodo' diyor.

Dodo adı başka birçok tape’de geçiyor, ancak o dönemki polis kayıtlarına göre sıradan bir tetikçi.

Ateş suikastına dair bir şeyler söylemek için henüz çok erken, katiller gerçekten Maltepe’deki bu çeteyle bağlantılı mı, soruşturma sırasında herhalde araştırılacaktır."