Silvan'da 6 partiden elektrik zammına ortak tepki

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bir araya gelen HDP, DBP, CHP, DEVA, Gelecek Partisi ve İYİ Parti elektrik zamlarını eleştirerek geri çekilmesini istedi.

6 parti temsilcisi Diyarbakır'da zamları protesto etti. (Fotoğraf: MA)
Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Silvan'da HDP ve DBP öncülüğünde bir araya gelen CHP, DEVA, Gelecek Partisi ve İYİ Parti ilçe örgütleri ortak bir açıklama yaparak elektrik zamlarına tepki gösterdi.

POLİS ABLUKASINA TEPKİ

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Silvan Kaymakamlığı önünde bir araya gelen 6 partinin eşbaşkan, başkan ve yöneticileri adına ortak açıklamayı HDP Silvan İlçe Örgütü Eşbaşkanı Şenol Çapan yaptı. Yapacakları açıklama öncesinde kaymakamlık binası önüne çok sayıda polis getirilmesine tepki göstererek sözlerine başlayan Çapan, “Bugün siyasi partilerle birlikte burada bir araya gelmemizin sebebi, Silvan ve Türkiye’de yaşayan tüm halkların menfaatidir. Biz halkımızın her mahallede, her sokakta, her caddede kendi haklarına sahip çıkmasını istiyoruz” diye konuştu. 

'ELEKTRİK, GAZ VE SU KESİLMEMELİ'

DEDAŞ’ın elektrikleri kesmesi sebebiyle geçtiğimiz aylarda Silvan’da Yunus Emre bebeğin öldüğünü ve Isparta’da da yine aynı sebeple Ramazan Nazlı’nın yaşamını yitirdiğini söyleyen Çapan, “Biz halk için görevlerimizi yerine getirmek zorundayız” diye konuştu. Adana’da partilerinin Yüreğir İlçe Örgütü’ne dönük saldırıyı da kınayan Çapan, okuduğu ortak metinde elektriğe yapılan yüzde 127’lik zammın özel şirketlerinin kazançlarını artırmaya dönük olduğunu belirtti. Çapan, yine doğalgaz, benzin, mazot, IPG gibi akaryakıt maddelerine gelen zamlar ve fiyatlarında günlük artış yaşanan temel gıda maddelerine işaret etti. Hayat pahalılığının artık çekilmez bir hale geldiğini belirten Çapan, iktidara, “Ödeyemeyecekleri faturaları nedeniyle elektriği, gazı, suyu kesilecek milyonlarca yurttaşı soğuk, karanlık günlere mahkum edecek politikalarınıza itiraz ettiğimizi, halkın yükselen sesine kulak vermenizi istiyoruz. Bu uygulamalarınızı kabul etmediğimizi, faturalarını ödeyemeyenlerin elektrik, gaz ve suyunun kesilmemesi gerektiğini belirtiyor ve bu zamların hemen geri çekilmesini istiyoruz” dedi.