Şili'de orman yangınları: 23 ölü, 979 yaralı

Ülkenin orta ve güney kesimlerinde etkili olan orman yangınlarında 23 kişi öldü. Yangınlar nedeniyle en az 979 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şili'nin orta ve güney kesimlerinde etkili olan orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi. Cumhurbaşkanı Gabriel Boric'ın birçok kentte 'ulusal acil durum' ilan ettiği ülkede, alevlerin kontrol altına alma çabalarının zorlaştığı belirtildi.

1100 KİŞİ BARINAKLARA SIĞINDI

Reuters'ın aktardığına göre 1100'den fazla kişi barınaklara sığınırken, yangınlar nedeniyle en az 979 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Carolina Toha, "Hava koşulları, yayılan (yangınları) söndürmeyi çok zorlaştırdı ve durum daha da kötüleşiyor" ifadelerini kullandı. 

231 YANGINDAN 80'İ SÜRÜYOR

Ulusal Ormancılık Kurumu (CONAF), toplam 231 orman yangınından 80'inin aktif olarak sürdüğünü ve 151'inin kontrol altında olduğunu açıkladı. Hükümet yetkilileri, İspanya, ABD, Arjantin, Ekvador, Brezilya ve Venezuela hükümetlerinin uçaklar ve itfaiyeciler de dahil olmak üzere yardım teklif ettiğini bildirdi.

Şiddetli yangınlardan en çok Nuble, Biobio ve La Araucania bölgelerinin etkilendiği kaydedildi. Öte yandan, cuma günü La Araucania'da bir acil durum destek helikopterinin düşmesi sonucu pilot ve bir teknisyen hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)