Şili'de Devlet Başkanı Piñera'ya 3500 dolarlık maskesiz selfie cezası

Şili polisi, korona virüsü salgını nedeniyle kamu sağlığı adına konulan kuralları delerken görüntülenen Devlet Başkanı Sebastian Piñera'ya ayrıcalık tanımadı. Bir destekçisiyle maskesiz selfie çektiren Piñera'ya 3500 dolar para cezası kesildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü pandemisi nedeniyle kamusal alanlarda maske takmanın zorunlu olduğu Şili'de, bu kuralı ihlal Devlet Başkanı eden Sebastian Piñera'ya 3 bin 500 dolar para cezası kesildi. Bir plajda maskesiz şekilde bir kadınlar selfie çektiren Piñera, fotoğrafın sosyal medyada yayılıp tepkiyle karşılaşması üzerine para cezasıyla karşı karşıya kaldı. 

KENDİNİ İHBAR ETTİ

Şili basını, fotoğrafın sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girmesinin ardından Pinera'nın halktan özür dilediğini ve kendisi hakkında şikayette bulunduğunu yazdı. Piñera'nın ofisinden yapılan açıklamada, söz konusu plajda o sırada denetim yapan bir yetkili olmaması nedeniyle devlet başkanının kendisini ihbar ettiği belirtildi. Piñera, evinin yakınında yürüyüşe çıktığı sırada kendisini tanıyan bir destekçisinin fotoğraf istediğini belirtti.

PIZZA FOTOĞRAFI DA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Piñera, geçtiğimiz yıl da başkent Santiago'da toplumsal eşitsizlik nedeniyle kitlesel protestoların patlak verdiği gece dışarıda pizza yerken görüntülenince tepki çekmişti.

Yaklaşık 600 bin vakanın ve 16 bini aşkın ölümün görüldüğü Şili'de, kamusal alanda maske takılması konusundaki kurallar çok sıkı uygulanıyor. İhlaller karşısında para ve bazı durumlarda hapis cezası verilebiliyor. (DIŞ HABERLER)