Şile'de denize girme yasağı uzatıldı, 2 cankurtaran bıçaklı saldırıya uğradı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Şile'de denize girme yasağı uzatıldı. Yasağa rağmen denize girmek isteyen bir grup, 2 can kurtaranı bıçakla yaraladı. Olayda 4 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Şile ilçesi sahillerde yoğun dalga ve akıntı nedeniyle denize girme yasağı uzatıldı. Şile Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava ve deniz raporlarından alınan bilgiye göre ilçede, bugün rüzgarların kuzey doğudan 3-5 şiddetinde, dalga yüksekliğinin ise 1 ila 2 metre olacağının tahmin edildiği ifade edildi.

Bugün gün boyu denize girmek yasakken Şile'de yasağa rağmen denize girmek isteyen grubun saldırısına uğrayan 2 cankurtaran bıçakla hafif yaralandı.

Sahillerde görevli cankurtaranlar, denize girmek isteyen kişilere, can güvenlikleri için yasağı ileterek suya girmemelerini istedi. Uyarıya rağmen denize girmek isteyen bir grup ise cankurtaranlarla tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine gruptakiler, 2 cankurtaranı bıçakla hafif yaraladı.

Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan 2 cankurtaran, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis, 4 kişiyi gözaltına alarak emniyete götürdü.

NE OLMUŞTU?

Şile ilçesi Ayazma ve Kızılcaköy Plajı'nda serinlemek için denize giren 2'si yabancı uyruklu 5 kişi, bir anda dalgalara kapılıp gözden kaybolmuştu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen ekiplerin yaptığı çalışmada, 1 kişi kurtarılırken, 2 kişinin cenazesine ulaşılmıştı. Kayıp 3 kişiyi arama çalışmalarına ise havanın kararması üzerine ara verilmişti. 

Şile'nin ardından Sakarya, Kocaeli, Düzce'de de şiddetli rüzgar ve yoğun dalga nedeniyle denize girilmesi yasaklanmıştı. Şile'deki yasak bugün de geçerli olacak. (HABER MERKEZİ/AA/DHA)

Etiketler şile deniz cankurtaran