Siirt'te Eti Bakır'a ait maden ocağında göçük: 3 işçi öldü, 2 işçi yaralı

Siirt'te maden ocağında meydana gelen göçükte 3 maden işçisi hayatını kaybetti, 2 işçi yaralandı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Şirket taziye mesajı yayımladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siirt'in Şirvan ilçesi Maden köyündeki Eti Bakır AŞ'ye ait bakır madeni ocağında gece saatlerinde, henüz bilinmeyen bir nedenle göçük oldu.

AA'nın haberine göre, göçükte 5 işçi toprak altında kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalan işçiler, ekipler tarafından kurtarılarak Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

İşçilerden 3'ü hayatını kaybetti. Yaralı 2 işçinin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ÖLEN İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Göçükte yaşamını yitiren işçilerin Giresun nüfusuna kayıtlı 32 yaşındaki Zekai Can Çalık, Siirt nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Orhan Gültekin ve İzmir nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki Emre Gökduman olduğu belirtildi.

Otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alınan Orhan Gültekin’in cenazesi, kent merkezindeki Zevye Mezarlığı’nda toprağa verildi. Emre Gökduman’ın cenazesinin İzmir’e, Zekai Can Çalık’ın ise Giresun’a gönderileceği belirtildi. Yaralı 2 işçinin tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi.

ETİ BAKIR TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Eti Bakır AŞ, Siirt'te yer altı maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden çalışanları için taziye mesajı yayımladı. Şirketten yapılan açıklamada, saat 01.15'te galeri tahkimat yenileme ve kontrol işlemi sırasında meydana gelen kazada, Vardiya Mühendisi Zekayi Can Çalık ve Emre Gökduman ile Mikser Operatörü Orhan Gültekin'in, galerinin yan duvarlarından kopan malzemenin altında kalarak hayatını kaybettiği belirtildi.

Kazayla ilgili adli incelemenin devam ettiğine işaret edilen açıklamada, "Yaşamını yitiren çalışma arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılarını derinden paylaştığımız ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı dileriz. Eti Bakır olarak vefat eden arkadaşlarımızın ailelerinin her zaman yanında olacağız" ifadelerine yer verildi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığınca maden ocağında eksi 350 kotta gerçekleşen göçüğe ilişkin soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında maden mühendisi Y.K, iş güvenliği uzmanı A.T. ve daimi nezaretçi D.A. gözaltına alındı. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

MADEN OCAĞININ FAALİYETLERİ GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında maden ocağının faaliyeti geçici olarak durduruldu.

Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, beraberinde Şirvan Cumhuriyet Savcısı ile maden mühendisi, jeoloji mühendisi ve iş güvenliği uzmanlarından oluşan bilirkişi heyeti ile göçüğün yaşandığı maden ocağında inceleme yaptı.

 

VALİ KIZILKAYA'DAN AÇIKLAMA

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, maden ocağında 01.25 sıralarında göçük meydana geldiğini söyledi.

Kızılkaya, "Eti Bakır maden sahasındaki ocakta yaşanan göçüğe 5 işçi arkadaşımız maruz kalmıştır. 5 işçi kardeşimizden 2'si hafif yaralı olarak kurtulmuş ancak diğer 3 kardeşimiz maalesef vefat etmişlerdir" dedi.

Konuyu takip ettiklerini belirten Kızılkaya, "Şu anda arkadaşlarımızın bize vermiş olduğu bilgiye göre maden sahasında gerekli diğer tedbirler alınmış, herhangi bir tehlike arz eden durum söz konusu değildir. Tekrar geçmiş olsun diyorum" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)