Şiir, edebiyat, kültür ve sanat platformu Yirmibirmart 1. yaşını kutluyor

Şiir, edebiyat, kültür ve sanat platformu Yirmibirmart, 1. yılını doldurdu. Platform, 1. yaş kutlamasını sosyal medya hesaplarından yaptığı açık davetle duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 21 Mart 2021’de yayın hayatına başlayan online şiir, edebiyat, kültür ve sanat platformu Yirmibirmart, kültür ve sanat alanındaki 1. yılını doldurdu. Sanat kolektifi olarak adını duyuran platform, kültür sanat haberleri, öykü, sesli öykü, makale, eleştiri, inceleme, pasajlar, podcast yayınları ve video söyleşilerin yer aldığı güncel platform hizmetlerinin yanı sıra her ayın 21’inde yayınlanan ve sadece şiirlerden oluşan bir de e-dergi yayını sunuyor.

DÜNYA ŞİİRİNDEN SEÇKİLER: 131 ŞAİR, 159 ŞİİR

Yirmibirmart, e-dergi olarak okurlarına sunduğu aylık şiir dergisinin yayınladığı günden bugüne, toplamda 131 şairin 159 şiirine yer verdi. Almanca, Arapça, Boşnakça, Farsça, Hırvatça, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Kürtçe, Yunanca ve Zazaca olmak üzere 11 farklı dilde 39 çeviri şiir okurlarla buluştu. 

Yirmibirmart’ın yayın kurulunda, Ezgi Örnek, Fatoş Avcısoyu Ruso, Nil Ucuzsatar Danışmaz, Cenk Kolçak, Emrullah Alp ve Şahin Altuner yer alıyor. Platformun teknik desteğini ise Doğukan Aksakal üstleniyor.

AÇIK DAVET: BULUŞUYORUZ

Kültür ve sanat alanındaki ilk yılını dolduran Yirmibirmart, 1. yaş kutlamasını sosyal medya hesaplarından yaptığı açık davetle duyurdu. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Şiir, öykü, makale, inceleme ve kültür haberleriyle dolu ilk yaşımızı kutlarken, siz dostlarımızı da yanımızda görmekten mutluluk duyarız. 19 Mart Cumartesi saat 19.00'da kimseye söz vermeyin!”

YİRMİBİRMART NEDİR?

Adını, “21 Mart Dünya Şiir Günü”, “Uluslararası Irk Ayrımı İle Mücadele Günü”, “Dünya Ağaç ve Orman Günü”, “Newroz Bayramı, “Gece-Gündüz eşitliği olan Ekinoks”, “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” gibi yaşamsal ve kültürel mirasların birleşiminden alan Yirmibirmart, bir sanat kolektifi.

 

Yirmibirmart platformuna www.yirmibirmart.com adresinden ulaşılabilir.