'Sihirbaz' lakaplı hattat, sahte imza için 6 ay çalışmış

İş insanları adına 256 milyon liralık sahte senet hazırlayan şebekede 'sihirbaz' lakaplı hattatın 6 ay boyunca sahte imza çalıştığı öne sürüldü. Sahte imzalara 'gerçektir' raporu veren emekli emniyet müdürü bilirkişi de şebeke üyesi çıktı.

Gözaltındaki kişiler polis tarafından götürülürken. (Fotoğraf: AA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da 14 Şubat'ta ilk, 25 Eylül'de ikinci dalgası yapılan dolandırıcılık operasyonunda yeni detaylar ortaya çıktı. Sahte senetle haksız kazanç elde ettiği öne sürülen şebekede "sihirbaz" lakaplı bir hattat olduğu, hattatın, iş insanlarının imzasını taklit edebilmek için 6 ay çalıştığı iddia edildi. Hattat bu yöntemle 256 milyon liralık sahte senetler hazırladı.

Ayrıca iddialara göre, suç örgütünü avukat F.P. yönetirken, onun bankacı eşi de iş insanlarının imza örneklerini ele geçirip İstanbul'daki "sihirbaz" lakaplı hattat F.T.G'ye ulaştırdı. F.T.G. de bu örnekler üzerinde 6 ay çalışarak taklit imzalarda sahte senetler hazırladı. "Sihirbaz" şebekenin tahsilatlarından pay aldı.

BİLİRKİŞİ DE SAHTE İMZALARA 'GERÇEK' DEDİ

Sahne senetler sebebiyle icraya verilen iş insanları "imza bana ait değil" diyerek mahkemeye başvurdu. Bilirkişi, kriminal incelemeye gönderilen sahte imzalara "gerçektir" raporu verdi. Bilirkişi raporu üzerine bazı iş insanları, imzaların kendilerine ait olduğu söylenince şebekeyle pazarlığa oturup senetteki tutardan daha uygun miktara anlaşarak ödeme yaptı.

Daha sonra, sahte imzalara "gerçektir" diyen kriminoloji uzmanı emekli 1. sınıf emniyet müdürü R.K.'nin de şebeke üyesi olduğu öne sürüldü. 

OPERASYON NASIL OLMUŞTU?

Adana merkezli 6 ilde polis, 14 Şubat ve 25 Eylül 2020 tarihlerinde, 256 milyon lira değerinde sahte senet düzenleyerek haksız kazanç temin ettikleri öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Adana, İstanbul, Ankara, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Antalya'da toplam 26 kişi gözaltına alındı. Şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen avukat F.P., "sihirbaz" lakaplı F.T.G. ve bilirkişilik yapan emekli emniyet müdürü R.K'nin de arasında olduğu 16 kişi tutuklanmış, 10 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

 

Etiketler adana