Sigara yasağına tepki: Pandeminin yükü insanların kişisel hayatlarına yükleniyor

Korona virüsü nedeniyle "kalabalık" cadde, sokak ve meydanlarda sigara içilmesi yasaklandı. Karar, yasak kapsamına giren yerlerin muğlak bırakılması ve toplu ulaşımdaki yoğunluk gibi daha öncelikli sorunlara çözüm üretilmemesi nedeniyle eleştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı'nın korona virüsü (Covid-19) salgınıyla ilgili yeni genelgesiyle kamuya açık ve kalabalık alanlarda sigara içmek yasaklandı.

Genelgede, “Maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12 Kasım 2020 tarihinden itibaren tüm illerde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağı getirilecek” denildi.

Karar sosyal medyada, "yoğun olan cadde ve sokaklar" tanımının muallak olması nedeniyle eleştirildi. 

Twitter hesabından paylaşım yapan karikatürist Serkan Altuniğne de "İçilemez denen yoğun sokaklardan kasıt hangileri? Yine bütün “muallak” yasaklarda yaptıkları gibi vatandaşı birbirine düşürme ve o arada yakaladığına ceza yapıştırma yasağı olmuş her zamanki gibi" dedi. 

Tepkilerden biri diğeri de daha salgına yönelik olarak kalabalık toplu ulaşım araçları ve çalışma ortamlarına çözüm getirilmesinin daha acil bir sorun olduğu yönündeydi. 

Sosyal medyadaki eleştirilerden bazıları şöyle: