Aybaş: Sigaraya 2 lira zam bekliyoruz

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sigara fiyatlarına yakın zamanda 2 TL zam beklendiğini söyledi. Aybaş, firmaların bu nedenle ürün dağıtımını kısıtladığını belirtti.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Piyasada zamlı sigara fiyatlarıyla ilgili listeler dolaşmaya başladı. Kimi listelere göre sigara fiyatlarına 2 lira, kimi listelere göre de 5 lira zam gelecek. Konu hakkında açıklamada bulunan Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, asgari ücretin duyurulmasının ardından sigaraya zam beklediklerini belirterek, "Zam oranı en az 2 TL ama 3-5 TL de konuşuluyor. Sigaralar 20 TL'yi geçecek" dedi. Aybaş, alkole de ÖTV zammı geleceğini söyledi.

'ÜRÜN KISITLAMAYIN, TEPKİMİZ BÜYÜK OLUR'

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aybaş, firmaların zam beklentisi nedeniyle ürün dağıtımında kısıtlamaya gittiğini vurgulayarak, şu çağrıda bulundu: "Buradan sigara firmalarına, pazarın liderleri 3 firmaya açıkça sesleniyoruz. Ya ürünleri kısıtlamayın, ticari etik gereği satışınızı yapın. Ya da zam gelecekse biran evvel yapın. Bizi tüketici ile karşı karşıya getirmeyin, Türkiye geneli tekel bayileri olarak tepkimiz büyük olacaktır."

Aybaş, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, stokçuluk iddialarına ilişkinse, "Şimdi şu şekilde alkol içecekleri ithal olduğu için ve genelde ithalatta sıkıntı olduğu için bir çok firmada da ürün yok. Kısıtılı alabiliyoruz. Stokçuluk doluğunu düşünmüyoruz" dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

 

 

 

Etiketler sigara zam alkol