Sidney'de 60 yıl sonra köpekbalığı saldırısında ilk ölüm 

Avustralya’nın en büyük şehri Sidney’deki plajlar, bir kişinin köpekbalığı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'nın Sidney kentinde bir kişi köpekbalığı saldırısı sonucu öldü. Olay, 1963’ten bu yana gerçekleşen ilk ölümlü saldırı oldu. 

İnternetten paylaşılan bir videoda, Sidney'in yaklaşık 20 kilometre güneyindeki Little Bay plajında dün bir köpekbalığının bir kişiye saldırdığı görülüyor.

Kurbanın 35 yaşındaki dalış eğitmeni Simon Nellist olduğu belirtildi.

Simon Nellist

Little Bay plajının bulunduğu Randwick beldesinin Belediye Başkanı Dylan Parker, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "Bu saldırı, toplumumuz için tam bir şok oldu. Bu kadar korkunç ve trajik bir ölümün yaşanması şoke edici" dedi. 

Yetkililer, köpek balığının en az 3 metre uzunluğunda bir beyaz köpekbalığı olduğunun tahmin edildiğini bildirirken hava sıcaklığının yaklaşık 30 derece olduğu Sidney'de halka okyanusa girmemeleri çağrısında bulundu.

Bölge halkından Karen Romalis, "Birkaç çılgın sörfçü hâlâ risk alıyor, ancak çoğumuz köpek balıkları gidene kadar sudan uzak duruyoruz. Dürüst olmak gerekirse, araba kullanmak çok daha tehlikeli" dedi.

Saldırının, 1963’ten bu yana Sidney’de bir insanın hayatını kaybettiği ilk köpekbalığı saldırısı olduğu açıklandı. (VOA)