Sidney Film Festivali, ikinci kez ertelendi

68. Sidney Film Festivali, pandemi nedeniyle bir kez daha ertelendi. Festivalin kasım ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 68. Sidney Film Festivali'nin 2021 etkinliği pandemi nedeniyle bir kez daha ertelendi. Festival tarafından yapılan açıklamada, "NSW Hükümeti tarafından geçen hafta açıklanan Sidney karantinasının 28 Ağustos'a kadar uzatılması ışığında, Sidney Film Festivali, festivalin 68'incisini 3-14 Kasım 2021'e erteledi. Karantina sona erdikten sonra tam program ve bilet satışları başlayacak" ifadeleri kullanıldı. 

Beyazperde'nin haberine göre Sidney Film Festivali direktörü Nashen Moodley, “Sidney Film Festivali, sevdiğimiz filmleri şahsen kutlamak için bir araya geleceğimiz kasım ayında, güvenli bir etkinlik için sinemalara dönmeyi dört gözle bekliyor” dedi. 

Genellikle Cannes Film Festivali'nden sonra, haziran ayında yapılan Sidney Film Festivali, Berlin ve Cannes film festivallerinin bu yıl bir aydan fazla gecikmesiyle tarihlerini 18-29 Ağustos 2021 olarak açıklamıştı. Sidney Film Festivali, 2020 yılında korona virüsü salgını nedeniyle iptal edilmiş ve düzenlenmemişti. Daha sonra yalnızca çevrimiçi bir etkinlik düzenlendi.