Sıcaklıklar artıyor: Denizli 41, Edirne 42, Antalya 43, Diyarbakır 43 derece...

Sıcaklıklar ülke genelinde 4 derece artacak. Bugün İstanbul 35, Edirne 42, Denizli 41, Adana 40, Antalya 43 derece olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinde sıcaklıkların 2 - 4 derece artması bekleniyor.

Bugün Edirne 42, İstanbul 35, Denizli 41, İzmir 38, Muğla 40, Adana 40, Antalya 43, Ankara 35, Eskişehir 37, Diyarbakır 43, Antep 40, Urfa 42 derece olması bekleniyor.

Ülke genelinde yağış beklenmiyor, kuzeydoğu kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve doğulu yönlerden, zamanla yurdun kuzey kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

AKOM’DAN UYARI

Güneş altında ve nemli bir ortamda hissedilen sıcaklığın ölçülenden yaklaşık 10 derece daha fazla olabileceğine dikkat çeken AKOM, özellikle güneşin dik açıyla geldiği 10.00 ile 16.00 saatleri arasında İstanbulluların güneş altında çok fazla zaman geçirmemesini, bol sıvı tüketmesini ve mevsim koşullarına uygun, ince, pamuklu kıyafet seçimine özen göstermelerini önerdi.

Aşırı sıcakların etkili olduğu öğle saatlerinde başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı bulunan yurttaşların güneşli ortamda bulunmamalarının sağlıkları açısından önem taşıdığına dikkat çekildi. (HABER MERKEZİ)