Sibirya'da kömür madeninde yangın: En az 11 kişi öldü, 50 kişi mahsur kaldı

Rusya'da kömür madeninde yangın çıktı. 285 kişinin bulunduğu madende 50 kişinin mahsur kaldığı bildiriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da bir madende çıkan yangın sonucu en az 11 işçi öldü, onlarca işçi mahsur kaldı. Kurtarma çalışmalarına patlama riski nedeniyle verildi.

Sibirya'nın Kemerovo bölgesindeki bir kömür madeninde çıkan yangın sonucu 50 işçinin madende mahsur kaldığı açıkladı. Yerel Soruşturma Komitesi'nin açıklamasına göre Listvyazhnaya madeninde tahliye çalışmaları başlatıldığı ve madencilerin gün yüzüne çıkartıldığı belirtildi. Yetkililer 236 madencinin başarıyla tahliye edildiğini duyurdu. Komite, ilk verilere göre çok sayıda madencinin duman zehirlenmesinden etkilendiğini söyledi.

KURTARMA ÇALIŞMALARI DURDURULDU

Ancak bir süre sonra madencileri kurtarma çalışmaları yarıda bırakıldı. RIA haber ajansının aktardığı bilgiye göre ekipler patlama riski nedeniyle çalışmaları durdurma kararı aldı. Yoğun kar altındaki Kemerovo bölgesindeki madende çıkan yangının, havalandırma sisteminde biriken kömür tozunun alev almasıyla başladığı düşünülüyor.

Interfax haber ajansının haberine göre, bir maden yetkilisi yaklaşık 75 işçinin durumu hakkında bilgi alınamadığını aktardı. Rusya'nın resmi haber ajansı TASS ise 43 kişinin ise yaralandığı bilgisini paylaştı. Madende toplam 285 kişinin olduğu biliniyor. (DIŞ HABERLER)