Sibel Çelik cinayetinden kırmızı bülten aranan Halil Yılmaz tutuklandı

İzmir'de 12 Temmuz 2016'da öldürülen Sibel Çelik cinayetinden aranan Halil Yılmaz tutuklandı. 6 yıldır Almanya'da bulunan Yılmaz hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Fotoğraf: Fatoş Sarıkaya / csgorselarsiv.org
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Buca ilçesinde 6 yıl önce öldürülen Sibel Çelik cinayetiyle ilgili aranan ve Almanya'da yakalanan Halil Yılmaz, Türkiye'ye iade edildi. Yılmaz iadesinin ardından tutuklandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Çelik'in ailesinin avukatı Sibel Önder, İstanbul'a getirilen Yılmaz'ın İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından SEGBİS aracılığıyla ifadesinin alındığını ve tutuklandığını söyledi.

Halil Yılmaz

 

NE OLMUŞTU?

Buca'da 12 Temmuz 2016'da 3 katlı binanın zemin katında çıkan yangın söndürüldükten sonra yapılan incelemede bir kadın cesedi bulunmuş, otopsi sonucunda Sibel Çelik'in cinsel saldırıya maruz kaldığı ve öldürüldüğü tespit edilmişti.

Soruşturma sonucunda Halil Yılmaz ile ağabeyi Selman Yılmaz hakkında dava açılmıştı. Tutuklanan ağabey, sonraki duruşmalarda adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, Halil Yılmaz'ın  yurt dışında olduğu belirlenmişti. Yılmaz için 21 Şubat 2018'de kırmızı bülten kararı çıkarıldmıştı. (HABER MERKEZİ)