Şi Cinping 8 yıl aradan sonra Sincan'da

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Doğu Türkistan bölgesini ziyaret etti. 8 yıl sonra Sincan'a yapılan ilk ziyarette yerel yetkililerden "ÇKP'nin plan ve politikalarının uygulanması" istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Doğu Türkistan ziyaretleri kapsamında 8 yıl sonra ilk kez Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne gitti.

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Urumçi, Şihızi, Turpan kentlerinde "teftişlerde bulunan" Şi'nin Urumçi'de Sincan Üniversitesi'ni, Urumçi Uluslararası Kara Limanı Bölgesi'ni, Guyüenşiang yerleşimini ve Turpan şehrinde ise üzüm bağlarını ziyaret ettiği belirtildi.

Çin'in resmi haber ajansı Xinhua'ya göre, Şi Cinping'in ziyaretlerinde yerel yetkililerden "Sincan'ın yeni dönemdeki yönetiminde Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi'nin kararlarının, plan ve politikalarının bütünüyle ve kararlılıkla uygulanmasını" istediği belirtildi.

Çin Devlet Başkanı en son 2014'te Sincan'ı ziyaret etmiş, ziyareti sırasında düzenlenen bombalı saldırıda üç kişi hayatını kaybetmiş, 79 kişi yaralanmıştı. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler çin şi cinping