SGK kadın istihdamı için AB fonu dağıtacak

SGK, "kadın istihdamını artırmak ve kadın çalışanların kayıt dışı istihdamının önüne geçmek için" AB destekli proje başlattı. Buna göre kadın işverenlere 4 bin TL destek verilecek.

SGK, AB destekli projeyle 4 bin kadını destekleyecek.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SGK tarafından kadın istihdamını artırmak ve kadın çalışanların kayıt dışı istihdamını engellemek amacıyla başlatılan ve Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" (Women-Up) kapsamında kadın işverenlere 4 bin lira destek verilecek.

Proje, yedi ilde uygulanacak ve toplamda 4 bin kadın 20 ay süreyle desteklenecek. Kadın girişimcilere ilave kadın istihdamı için aylık 3 bin 984 lira ödeme yapılacak.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Proje kapsamında ilk olarak destek sağlanacak iller Ankara, İstanbul, Denizli, Aydın, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olacak. Projenin uygulandığı illerdeki gerekli şartları taşıyan 4 bin kadın işveren mali destekten faydalanacak. Projenin toplam mali destek hibe tutarı yaklaşık 29,5 milyon euro olacak. Başvurular e-devlet üzerinden yapılırken, başvuru süresi ise 4 bin kadın olana kadar devam edecek.

'ASGARİ ÜCRETE YAKIN BİR TUTAR'

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapan Sosyal Sigorta Kurumu (SGK) Sigorta Primler Genel Müdürü Savaş Alıç şunları söylemişti: “Yüzde 52 seviyelerdeki kayıt dışı istihdam oranı bugün yüzde 28 seviyelerine indirildi. Ne kadar destek sağlansa da Avrupa Birliği ortalamasından hala çok gerideyiz. Biz bu projeyle kadın girişimcilerimize hibe desteği sunacağız. Projemizin bütçesi 29,5 milyon euro. Yüzde 85’i Avrupa Birliği bütçesi, yüzde 15’i ise ulusal kaynaklardan karşılanıyor. Türkiye genelinde 7 ilde uygulayacağız. Bu iller İstanbul, Ankara, Denizli, Aydın, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olacak. 4 bin kadın girişimci belirliyoruz. Bu kadın girişimcilerin ilave olarak sağlayacağı istihdam kadın çalışanlardan dolayı 20 ay süreyle bugünün asgari ücret üzerinden aylık 3 bin 984 TL destek sağlayacağız. Destek tutarı asgari ücretin net tutarına yakın bir tutar. İşveren sigorta indirimlerinden faydalanıyorsa bunlarda uygulanacak. İşveren neredeyse işçilik maliyeti olmaksızın istihdam sağlamış olacak.” (HABER MERKEZİ)