Sezgin Baran Korkmaz ABD'nin talebiyle Avusturya'da gözaltına alındı

'Kara para aklama' davasında aranan Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya'da ABD'nin talebiyle gözaltına alındı. Korkmaz'ın Avukatı Mehmet Demir, "Türkiye'nin de iade talebi var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sedat Peker'in videolarının ardından Türkiye'nin en çok konuştuğu isimlerden biri olan İş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın Avusturya'da gözaltına alındı. ABD'deki 'kara para aklama' davasında hakkında arama kararı çıkarılan Korkmaz'ın gözaltına alınma nedeni ise ABD'nin talebi.

Avukatı Mehmet Demir de Korkmaz’ın, ABD’nin talebiyle Avusturya’da gözaltına alındığını doğruladı. Yargı sürecinin Avusturya’da devam edeceğini belirten Demir, Türkiye’nin de iade talebi olduğunu söyledi.

Korkmaz'ın İsviçre'den Avusturya'ya bugün geçtiği ve avukatlarının ABD'ye iade sürecinde 'tutuksuz yargılama' talep edeceği öğrenildi.

AVUSTURYA BÜYÜKELÇİSİ CEYHUN: TAKİP EDİYORUZ

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun da Korkmaz'ın gözaltına alındığını doğruladı. Ceyhun, konuyla ilgili soruya “Doğru. Bilgimiz var. Takip ediyoruz” yanıtını verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı kara para aklama soruşturması kapsamında Türkiye'deki malvarlığına el konan Sezgin Baran Korkmaz, hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı alınmadan kısa süre önce yurtdışına kaçmıştı.

Hakkında Interpol'ün kırmızı bültenle arama kararı bulunan Korkmaz'ın 5 Aralık 2020'de yurt dışına çıktığı İstanbul Havalimanı'nın güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilmişti.

MASAK RAPORU: 132 MİLYON DOLAR KARA PARA 

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, geçen yıl SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirketin hesaplarında yaptığı incelemelerde, 132 milyon dolar kara para aklandığını belirlemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, SBK Holding ve alt şirketlerinde yönetici olan 19 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, 4 ilde düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alınmıştı. Sezgin Baran Korkmaz'ın da arasında bulunduğu 8 şüphelinin ise yurt dışında olduğu tespit edilmişti. (HABER MERKEZİ/AA)