Seyit Torun: Karadeniz her yıl bu felaketi yaşıyor

Selden etkilenen Rize'yi ziyaret eden CHP'li Seyit Torun, “Artık yetkililerin bu konuya kesinlikle bir çözüm bulması gerekiyor. Her yıl Karadeniz bu felaketi yaşıyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Gençağa Karafazlı

RİZE - CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ile beraber Rize’ye gelerek Çayeli, Güneysu ilçeleri ve merkeze bağlı Muradiye beldesinde selden zarar görenleri ziyaret ettiler.

Gazete Duvar'a açıklama yapan Seyit Torun, “Rize’de yaşanan sel olayından sonra il başkanımızın refakatiyle ilgili Genel Başkan Yardımcımız Uğur Bayraktutan ve Trabzon Milletvekilimiz Ahmet Kaya ile beraber önce afet bölgelerinden biri olan Çayeli’ne gittik. Güneysu ilçesine ve Muradiye bölgesine geldik. Afet bölgelerinde birçok insan mağdur oldu onları ziyaret ettik” diye konuştu.

“Çayeli ilçesinden Güneysu’ ya gittik. Orda da büyük bir tahribat olmuş, özellikle ilçe merkezinde birçok işyeri sular altında kalmış, ayrıca can kayıpları da var” diyen Torun şöyle devam etti:

“Ardından Muradiye beldesindeyiz. Burada da 3 can kaybımız var. Bir kişi şu an hala heyelan altında. Arama kurtarma çalışmaları yapılıyor. Gerçekten çok üzgünüz. Gezdiğimiz yerlerde gördük ki her yıl aynı şeyleri görüyor ve konuşuyoruz. Geliyoruz ölenlerimize rahmet diliyoruz, geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz ve dönüyoruz. Artık yetkililerin bu konuya kesinlikle bir çözüm bulması gerekiyor. Yaraları sarıyoruz, acıları gideriyoruz demekle olmuyor. Her yıl Karadeniz bu felaketi yaşıyor. Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun her yıl bu sorunları yaşıyor.”

Seli önleyecek planlamaların yapılması gerektiğini belirten Torun, “Her yıl yaşanan felaketlerde ciddi kayıplar veriyoruz. Ciddi bir bedelle karşı karşıyayız. Buraların artık planlamasının yapılıp özellikle suyun akışını değiştirecek veya geçmişte kurumuş dereler ve su yataklarının yeniden rehabilite edilerek bundan sonra ki oluşabilecek felaketlerin önüne geçmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımız her yağmur yağdığında kaygılı. Artık bu olayları yaşamamız lazım” dedi.

Meclis'ten konuyla ilgili kanun da çıkarılabileceğini dile getiren Torun, “Eğer Meclis'ten karar çıkarmak, yasa çıkarmak gerekiyorsa biz buna hazırız. Yapılması gereken çalışmalar varsa Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz buna hazırız. Çünkü bu üzerinde siyaset yapacağımız bir konu değil. Acımızda sevincimizde ortak, bu yüzden bir an önce bu konulara çözüm üretmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Etiketler Rize CHP Seyit Torun