Seyircisiz Kırkpınar yağlı güreşlerinin tarihi belli oldu

Geçen yıl korona virüsü salgını nedeniyle düzenlenemeyen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bu yıl 2-4 Temmuz tarihleri arasında seyircisiz olarak gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Bu yıl 660.’sı düzenlenecek olan Kırkpınar yağlı güreşleri, korona virüsü salgını nedeniyle Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda seyircisiz olarak yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, güreşlerin Covid-19 salgın önlemleri kapsamında seyircisiz gerçekleştirilmesine karar verdiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bakanlık, Kırkpınar Güreşleri ile birlikte 22-23 Mayıs’ta Antalya Kumluca Yağlı Güreşleri, 13 Haziran’da Bursa 59. Tarihi Geleneksel Çalı Güreşleri’nin yapılmasına da aynı şartlarla izin verdi. Özlemiştik. Şimdi 660. Kırkpınar’ın heyecanını yaşamaya başladık” dedi.

‘BİNLERCE KİŞİ BU KARARI BEKLİYORDU’

Korona virüsü salgını nedeniyle geçen yıl yapılamayan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin bu yıl 660.’sını gerçekleştirecek olmalarının heyecanını yaşadığını kaydeden Gürkan, “Binlerce yağlı güreş pehlivanı ve yüzbinlerce yağlı güreş sever vatandaşımızın gözü ve kulağı bu yönde bir karar alınmasındaydı. Güreş Federasyonumuz başta olmak üzere, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve üyeleri olarak bizler büyük çaba sarf ediyorduk. Bakanlığımız bu yönde bir karar alarak, üç yağlı güreşin Covid-19 salgın tedbirleri kapsamında gerçekleştirilmesini uygun buldu ve kararı bizlere iletti. Merak ve heyecan içinde 2-4 Temmuz tarihlerini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Güreşlerin seyircisiz gerçekleştirileceğini ve salgınla ilgili her türlü tedbirin uygulanacağını söyleyen Gürkan, güreşlerin televizyondan canlı olarak yayınlanacağını da sözlerine ekledi.