Prag'ta ne yapılır? En kapsamlı Prag rehberi

Çek Cumhuriyeti'nin en büyük ve turistik şehri olan Prag'da tatilinizin sıkıcı geçmesine imkan yok. Prag'ta yapacağınız aktiviteler sayesinde hayatınızın en eğlenceli ve ilginç deneyimlerini yaşayabilirsiniz. Arkadaşlarınızla veya ailenizle Prag'a gidiyorsanız kültür turlarının yanı sıra eğlenceli aktivitelerle tatilinizi unutulmaz kılabilirsiniz.

Google Haberlere Abone ol

Orta Avrupa turları ile gezilen şehirler içinde en sevilen destinasyonlardan biri de Prag’tır. Prag, Avrupa'nın en soğuk şehirlerinden biri olduğu için yaz aylarında aşırı sıcaklara maruz kalmıyorsunuz. Prag'ın en güzel zamanı ise bahar aylarında yaşanıyor. Çiçeklerin açtığı, güneşin kendini gösterdiği Prag turu fotoğraflarının hatırası bir başka oluyor. Prag'ta mutlaka yapmanızı önerdiğimiz aktivitelerde Prag tatili bir başka güzel geçecek.

TELEVİZYON İSTASYONUNDAN ŞEHRİ İZLE

Mimarisiyle sizleri şaşırtacak binaların başında Prag televizyon istasyonu geliyor. İstasyon kulesi olarak görülen bu binaların Prag şehrine yayın yapmak dışında bir görevi daha var. Yüksek binanın tepesine çıkan turistler buradan Prag'ı kuş bakışı izleyebilir hatta bu yükseklikte yemek bile yiyebilirler. Hem gözlem kulesi, hem de restorana sahip olan Prag televizyon istasyonu turistlerin keşfettiği en ilginç aktivitelerden biri. Zizkov Televison Tower olarak aratabileceğiniz bu bina şehir merkezinin biraz dışında. Eski şehirden bineceğiniz metroyla buraya kadar gelebilirsiniz. 20 dakikalık yolculuk sonrasında karşılaştığınız bu ilginç yapı, içerisinde bulunan cam balkonlarıyla eşsiz bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Özellikle kış mevsiminde kapalı bir mekandan Prag manzarasını izlemek isterseniz televizyon istasyonu doğru bir seçim olacak.

KARL KÖPRÜSÜNDE FOTOĞRAF ÇEK

Prag gezi rehberi planlarken listenize mutlaka Karl Köprüsü'nü de eklemelisiniz. Prag'ın ikonik ve en turistik köprüsü olan Karl Köprüsü'nde seyahatinizin en keyifli anını geçirebilirsiniz. Karl Köprüsü'nde yapacağınız en önemli aktivite tabii ki fotoğraf çekmek olmalı. Bu köprünün manzarasının güzelliği dünyaya destan! Köprünün arkasında kalan tepenin üzerindeki Prag Kalesi fotoğrafınıza ayrı bir güzellik katacak. Özellikle güneş batarken burada çekeceğiniz fotoğraflar Prag gezinizin en güzel hatırası olacak. Karl Köprüsü'ne kadar gitmişken burada satılan hediyelik eşyalara da göz atmalısınız. Köprünün üzerinde satılan Prag'a özgü tahta oyuncaklar çocukların dikkatini çekiyor. Daha sanatsal bir şey almak isterseniz buradaki sanatçıların resim tablolarını alabilir veya karakalem resminizi çizdirebilirsiniz.

BİSİKLET KİRALA, ŞEHRİ KEŞFET

Prag'ı gezmenin en eğlenceli yolu bisiklet kiralamaktan geçiyor. Eski şehir meydanından bisiklet kiralayarak şehrin tadını çıkarabilirsiniz. Prag oldukça düz bir şehir. Burada bisikletle gezmek sizi yormayacak aksine tatilinizin en keyifli aktivitesi olacak. Şehir turuna bisikletle katılmak isterseniz bisikletli Prag turları aktivitelerine göz atabilirsiniz. 10-15 kişilik gruplarla, rehber eşliğinde bisiklet turuna katılabilir, Prag'ın en önemli mimarilerini ve turistik turlarını bisiklet üzerinde görebilirsiniz. Prag'ın görkemli binalarını, kiliselerini ve katedrallerini bisikletle gezerken görmek size ayrıca bir zevk verecek. Bisikletli yarım gün şehir turlarının fiyatları 24 avrodan başlıyor. Yürüyerek yapılan turlardan daha sıradışı ve pratik bir çözüm arıyorsanız bisiklet turlarına bayılacaksınız.

NEHİR TURLARINA KATIL

Prag'ı ortadan ikiye bölen Vltava Nehri'ni tekne turlarıyla gezebilirsiniz. Bahar ve yaz aylarında yapılan tekne turları sizlere Prag'ın en güzel manzarasını sunuyor. Bu tekne turlarında hem yöresel yemekleri yiyebilir, hem de manzaranın keyfine varabilirsiniz. Çocuklarınızla birlikte Prag'da keyif veren bir aktivite yapmak isterseniz nehir turları doğru tercih olacak. Prag'da yapılacak aktiviteler ile tatiliniz çok daha dolu dolu ve eğlenceli geçecek. Tekne turlarında yeni arkadaşlar edinebilir, Prag'ı profesyonel rehberlik servisiyle öğrenebilirsiniz.

KAFKA MÜZESİNİ GÖR

Prag denilince akla ilk olarak Franz Kafka geliyor. Prag'ın en önemli simgesi olan Kafka'yı yakından tanımak için eski şehir meydanına yakın olan Kafka Müzesi'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Prag şehrini gezerken Kafka'nın kitabına başlamak ve kitapla birlikte şehri baştan keşfetmek doğru bir fikir olacak. Kafka Müzesi'nde Kafka'nın özel hayatına dair notlar ve hiç bilmediğiniz sırlar keşfedebilirsiniz. Prag'ın en önemli müzelerinden olan Kafka Müzesi mistik havasıyla gizemli bir etki yaratıyor. İçerisindeki ufak sinema odasında Kafka'nın hayatına dair kesitler izleyebilirsiniz. Gerçek bir Kafka hayranıysanız bu müzede göreceğiniz el yazısı mektuplar ve kitapların taslak çalışmaları sizleri çok heyecanlandıracak. Çocuklarınızla çıktığınız Prag gezisinde onlara kitap sevgisi aşılamak için bu müzeyi ailenizle ziyaret edebilirsiniz.

İLANDIR.