Yeşil pasaport ile vizesiz gidilebilecek en güzel ülkeler

Yeşil pasaport, çoğu ülkeye vizesiz giriş imkanı sağlamaktadır. Eğer ki, yeşil pasaport sahibi iseniz birçok ülkeye vizesiz seyahat edebilirsiniz.

Google Haberlere Abone ol

Yurtdışına çıkış yapmak için önümüze gelen vize prosedürü, diplomatik sebeplerden veya farklı durumlardan dolayı değişebilir. Ülkelerin farklı vize talepleri olabilir. Buna karşılık Türkiye’de farklı pasaport tipleri vardır. Pasaport tiplerine göre de vize uygulaması muaf olabilir. Özellikle yeşil pasaport, çoğu ülkeye vizesiz giriş imkanı sağlar. Eğer ki, yeşil pasaport sahibiyseniz aşağıdaki ülkelere vizesiz seyahat edebilirsiniz.

YEŞİL PASAPORTA VİZE İSTEMEYEN ÜLKELER

İspanya; 90 güne kadar vizesiz seyahate izin veren ülkeler arasında yer alıyor. Denizinden tarihine ve göz kamaştıran bitki örtüsüne kadar pek çok büyüleyici güzelliğe sahip olan İspanya, yeşil pasaport sahipleri için ideal yerlerden biridir. Eğlenceli gece hayatı ve lezzetli yemeklerini keşfetmek için Madrid, Barselona, Sevilla ve İbiza sizi bekliyor.

Almanya; oldukça fazla sayıda Türk vatandaşının yaşadığı bu ülke, 90 gün boyunca yeşil pasaport sahiplerine kapılarını açıyor. İstediğiniz şehrini ziyaret edebilir, istediğiniz noktada konaklayarak gittiğiniz şehirlerin keyfini çıkarabilirsiniz. Berlin ve Münih, Almanya’daki en fazla ziyaret edilen şehirlerdir.

İtalya; Avrupa’nın en fazla ziyaret edilen ülkelerinden biridir. Tarihi güzellikleriyle bilinen ülkede Roma, Venedik, Floransa, Milano gibi birbirinden güzel şehirler bulunur ve yeşil pasaporta sahip iseniz uçak biletinizi alıp buraları gezmeye başlayabilirsiniz! Eğer İtalya seyahatinize hangi şehirden başlayacağınızı bilemiyorsanız buradaki turlara göz atın ve planlı seçeneklerle ilerleyin!

Hollanda; Almanya ile Belçika’ya komşu olan ülke, coğrafi konumuna göre oldukça kalabalık bir nüfusa sahiptir. Başkent Amsterdam, özgürlükler şehri tanımıyla dünyaca ünlüdür. Dolayısıyla ülkeyi başkentinden başlayarak keşfe çıkabilirsiniz. Kişinin konumu veya görevine bağlı olarak ülkede vizesiz kalış süresi, değişiklik gösterebilir.

Tayland; Uzak Doğu ülkelerine karşı merakınız varsa 30 gün süreli olmak üzere ülkede vizesiz konaklayabilirsiniz. Mavinin en güzel tonuna sahip olan sahillerinde deniz ve kumun keyfini çıkarabilir, ülkenin birbirinden ilginç mimarilerini keşfedebilir, insana huzur veren doğasının tadını çıkartabilirsiniz.

Hong Kong; burası Asya kıtasının en büyük limanı olma özelliğine sahip. Aynı zamanda Asya’nın hem ticaret hem de turizm merkezi olan Hong Kong, coğrafi konumu ve kendine özgü mimarisiyle kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerlerden. Yeşil pasaport sahiplerine 90 gün süreli vizesiz ikamet hakkı tanıyan ülke, şüphesiz gezilecek ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri; başkent Abu Dabi olmak üzere Ajman, Fujairah, Umm al-Qalwain, Ras al-Khaimah, Sharjah ve Dubai adı altında 7 emirliği bünyesinde barındırıyor. Gerek ticari açıdan gerekse turizm açısından dünya üzerinde önemli bir yere sahip olan bölge, ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Yeşil pasaport sahiplerine 90 günlük vizesiz seyahat hakkı veren Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretçilerine sıra dışı bir tatil imkanı sunar.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi hususi pasaport sahiplerinin vizesiz giriş yapabileceği pek çok ülke bulunuyor.

Vize masrafından tasarruf edeceğiniz bu ülkelere giderken seyahatinizi de ucuza getirebilirsiniz. Size sunulan tatil fırsatları sayesinde, erken rezervasyon indirimlerinden faydalanabilirsiniz. Bu oranlardan yararlanmak için https://www.prontotour.com/tatil-firsatlari adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlandır.