Plajlardan tekne turuna, İstanbul'da denize girme rehberi

“Bu haftasonu da İstanbul’da kaldım” diye kendinizi yemeyin. Dört duvar arasında elâlemin Instagram hesaplarını kıskanacağınıza, İstanbul’un dört bir yanının denizle çevrili olduğunu hatırlayın! İşte yanı başınızdaki tatil rehberi…

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – İstanbul'da denize girmek isteyince, ‘olaylar’ büyük ölçüde Şile, Kilyos ve Adalar’da geçiyor. ‘Sıfır denizanası, sıfır yosun, sıfır dalga’ beklemeyin. Fakat içiniz rahat olsun; Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu’nun 2016 ölçümlerine göre bu plajların su kalitesi, B’den aşağı düşmüyor. Hatta birçoğunun notu A. Karadeniz’in azgın dalgalarına dikkat edin yeter!

BAYKUŞ PLAJI (KİLYOS)

baykus plajı Fotoğraf, kurumun kendi internet sitesinden alınmıştır.

Şehir içinde hem sakin hem temiz bir deniz-güneş günü geçirmek istiyorsanız, sizi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Kilyos’taki tesislerine alalım. MSGSÜ mezunu olmanız şart değil. Burası, plaj, otopark, şezlong, şemsiye ve kafe hizmeti bulunan, kendini ‘eller havaya’ moduna kaptırmadan 1 kilometrelik alanda hizmet veren bir plaj. 21.30’da kapanıyor ama çadır kurup sabah yine sahilde uyanabilirsiniz.

Giriş ücreti hafta içi 20, haftasonu 30 TL.

Gümüşdere Köyü, Sarı Çiçek Sokak, Sarıyer

Tel: 0 5333 469 51 71


SUMA BEACH (KİLYOS)

suma beach Fotoğraf, kurumun kendi internet sitesinden alınmıştır.

Sadece plaj değil, retro bir ‘festival’ alanı. Kilyos’ta 23 bin metrekarelik alana yayılıyor. 6 bin metrekaresi altın kumlu plajına, 14 bini devasa restoranına, vintage görünümlü piknik ve kamp alanına ayrılmış. O alanlar ki, her hafta sonu farklı bir partiyle doluyor… Haftasonu Taksim ve Levent’ten verilen shuttle hizmeti için cuma günleri Facebook sayfasını kontrol edin; sabahlara kadar süren partilerinden sonra yine denize girerek ‘ayılın’.

Giriş hafta içi 30, hafta sonu 50 TL.

Boğaziçi Kampüs Yolu No: 1/A, Sarıyer

Tel: 0 530 897 43 70


HIGH BEACH (ESKİ SOLAR BEACH – KİLYOS)

high beach Fotoğraf, kurumun kendi internet sitesinden alınmıştır.

Dinamik bünyelerin tercihi… Ünlü Solar Beach’in yerine açıldı; adı gibi ‘yüksek’ oynuyor. Sunduğu aktivite olanakları, 1 kilometreyi aşan kumsalıyla yarışıyor. Sıcak havuzu, özel locaları, masaj olanakları ve jakuzilerin yanı sıra hovercraft, bungee jumping, ATV, go-kart, tırmanma duvarı, skateboard ve diğer plaj sporları için de High Beach’i tercih edebilirsiniz. 19:00’dan sonra, havuz partileri, DJ’ler, dansçılar derken olaylar biraz boyut değiştiriyor…

Giriş ücreti hafta içi 30, hafta sonu 60 TL.

Kumköy Mh. Tatlısu Cd. No:4, Sarıyer

Tel: 0 533 967 46 71


BURÇ BEACH (KİLYOS)

burc beach Fotoğraf, kurumun kendi internet sitesinden alınmıştır.

Tertemiz kumsalı, yıllardır değişmeyen çizgisiyle yıllardır İstanbul’da hafta sonu denize girmek için en çok tercih edilen plajlardan biri. Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’ne ait olan Burç Beach, su sporlarına meraklı olanların da mabedi. Zira, burada kiteboard, katamaran veya hem rüzgar hem dalga sörfü yapabilir, plaj voleybolu ve futbolu oynayabilirsiniz. Hafta sonu akşamüzeri partileri de meşhur.

Giriş hafta içi 30, hafta sonu 50 TL.

Kilyos Yolu, Gümüşdere Mevkii Plaj Yolu, Sarıyer

Tel: 0 212 203 02 36


BABYLON (DEMİRCİKÖY)

babylon kilyos Fotoğraf, kurumun kendi internet sitesinden alınmıştır.

Geçen yıl açıldı ama Kilyos’un en kimlikli, en ne yaptığını bilen mekânı haline gelmesi uzun sürmedi. Yemyeşil bir doğanın güzel müzik ve denizle buluştuğu, sakin ve dinlendirici bir ortamı var. Bisiklet ile trekking parkuru, organik tarlası ve alternatif konser/festival alanı da cabası. Haftasonu yer kapmak için erken gitmekte fayda var.

Giriş hafta içi 40, hafta sonu 60 TL. 7-12 yaş için tam yarısı.

Demirciköy Mevkii Kilyos Yolu Kum Köy, Sarıyer

Tel: 0 212 377 03 30


UZUNYA BEACH (DEMİRCİKÖY)

uzunya Fotoğraf, kurumun kendi internet sitesinden alınmıştır.

Kamping meraklısı gençlerin tercihi. Yemyeşil çimenlerin üzerinde güneşlenmek harika. Fakat denizi biraz yosunlu, sala binip açıktan girmekte fayda var.

Giriş hafta içi 30, hafta sonu 50 TL.

Demirciköy, Sarıyer

Tel: 0 212 204 07 33


ALTINKUM VE ELMASKUM (RUMELİ KAVAĞI)

Sarıyer tarafında biraz daha otantik bir gün geçirmek isteyenleri Rumeli Kavağı’na alalım. Hafta sonları biraz kalabalık ama hafta içi vaktiniz varsa, Altınkum veya elmaskum’da biraz deniz, biraz balık, biraz güneş derken Karadeniz’de olduğunuzu unutabilirsiniz.


LIFE BEACH (ŞİLE)

life beach sile Fotoğraf, kurumun kendi internet sitesinden alınmıştır.

Şile’nin Ağlayankaya Koyu’nda, mavi bayraklı bir sahile sahip. Özel locaları ve temizliğiyle dikkat çekiyor. Denizi çoğunlukla dalgalı olduğu için sörf meraklılarınca da tercih ediliyor. Burası kendi deyimleriyle bir ‘aile plajı’; anlayacağınız ‘damsız erkek’ almıyorlar. Evcil hayvan götürmeye de izin yok.

Giriş ücreti hafta içi 25, hafta sonu 30 TL.

Balibey Mah. Ağlayankaya Plajı No: 2 Şile

Tel: 0 216 711 07 27


AQUA BEACH (ŞİLE)

aqua beach sile Fotoğraf, kurumun kendi internet sitesinden alınmıştır.

Bizanslıların kum banyosu yaptığı koyda, Kumbaba bölgesindeki Uzunkum Plajı’nda. Kumsalı temiz, denizi Şile’nin en beğenilenlerinden. Yemekleri ortalama.

Giriş ücreti hafta içi 20, hafta sonu 30 TL.

Balibey Mah. Ağlayankaya Cad. Uzunkum Plajı No: 2 Şile


ŞİLE HALK PLAJI

sile halk plajı Fotoğraf, kurumun kendi internet sitesinden alınmıştır.

10 kilometrelik bir kumsala sahip olan Şile’de, mavi bayraklı Ayazma, Ağlayankaya ve Uzunkum plajlarında giriş ücreti ödemeden de yüzebilirsiniz. Fakat hafta sonu aşırı kalabalık olacağını unutmayın.


ELIO (SEDEF ADASI)

elio sedef adası Fotoğraf, kurumun kendi internet sitesinden alınmıştır.

Daha çok özel tekne sahipleri tarafından tercih ediliyor. Ada soslu lüks bir hafta sonu geçirmek isteyenler de Kartal’dan ve diğer adalardan ulaşılabilir. Rezervasyon yaptırmak iyi fikir.

Giriş ücreti, hafta içi ve hafta sonu 50 TL.

İskele Meydanı, No: 1, Sedef Adası, Adalar

Tel: 0 216 382 48 84


BÜYÜKADA

yada büyükada Fotoğraf, kurumun kendi internet sitesinden alınmıştır.

• Ada’da bu yaz denize girmek için en popüler yer, adını partileriyle de duyuran Yada Beach Club. Fiyatlar popularitenin etkisi altında: Hafta içi 40, hafta sonu 60 TL.

• En sakin tercih ise hafta içi 25, hafta sonu 30 TL’lik fiyatıyla Aya Nikola Plajı.

• Yürüyerek ya da faytonla ulaşabileceğiniz, gece de konaklayabileceğiniz Nakibey Plajı’nda fiyatlar hafta içi 35, hafta sonu 40 TL;

• İskelenin yanından motorlu tekneyle ulaşabileceğiniz Prenses Koyu’nda giriş ücreti hafta içi 30 TL, hafta sonu 40 TL.


BURGAZ, HEYBELİ VE KINALI

kınalı ada Fotoğraf: Wikipedia

Bohem Burgazada’da başta Kalpazankaya olmak üzere 6 Numara ve Çamakya’dan, Heybeliada’da Çam Limanı’ndaki Ada Beach Club ve Green Beach’ten denize girebilirsiniz. Kınalıada’daysa sakin Kamo’s Beach Club’ı tercih edebilirsiniz.


TEKNE TURU BODRUM’A ÖZGÜ DEĞİLDİR!

İstanbul’da ‘Bodrum tipi’ tekne turları yapıldığını biliyor muydunuz? Karadeniz sahillerindeki koylarda veya İğneada kıyısında, hiç duble yol görmeden teknede bir gün geçirmek ister misiniz?  İnternet üzerinden ulaşılabilen bir dizi şirket, kalabalık gruplara ‘kapalı turlar’ düzenliyor. Fiyat alırken pazarlık yeteneğinizi konuşturmaktan çekinmeyin. Açık turlar da yok değil ama tanımadığınız grup(lar)la denize girmeyi göze almalısınız.


KLORLU LÜKS

cıragan havuz Çırağan Palace Kempinski'nin havuzu. Fotoğraf, kurumun kendi internet sitesinden alınmıştır.

İstanbul’un denizine güvenmeyenler ya da çocuklarına dalgasız suda yüzme öğretmek isteyenler nezdinde havuz modası devam ediyor. Ancak havuzların büyük kısmı hâlâ lüks otellerde. Four Seasons Hotel, Condrad Otel, Hilton Bosphorus, Su Ada (Galatasaray Adası), Hillside City Club, Çırağan Palace Kempinski, Swissotel, Renaissance Polat ve Grand Hyatt Hotel’de havuz fiyatları hafta içi günlük 120 TL’den başlayıp hafta sonu 160 Euro’ya kadar çıkabiliyor.