Seyahat kısıtlamaları otobüs firmalarını vurdu: Kan ağlıyoruz

Tam kapanma sonrası işleri durma noktasına gelen Gaziantep’teki otobüs firmaları tepkili: Hiçbir şeyden memnun değiliz. Kan ağlıyoruz.

Google Haberlere Abone ol

GAZİANTEP – Pandemi önlemleri kapsamında alınan kapanma kararı ve seyahat kısıtlamaları otobüs firmalarını da etkiledi. Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki otobüs firması çalışanları, zaten pandemi nedeniyle zor günler geçirdiklerini, kapanmayla birlikte işlerin durma noktasına geldiğini söyledi.

Bir otobüs firmasında bilet işlemlerinde çalışan Mehmet Buruk, seyahat kısıtlamalarında sadece izinli olanların yolculuk yapabileceğini hatırlatarak,

Mehmet Buruk

“Pandemiden dolayı sektör yaklaşık bir buçuk yıldır kan ağlıyor. Kapatan firmalar, zararlarını karşılamak için yolcu otobüslerini satanlar oldu. Seyahat kısıtlaması nedeniyle yapılan açıklamadan biz memnun değiliz. Otogar zaten boş ama sanki öyle bir şey yokmuş gibi hakaret ediliyor. Yani bize denildi ki, ‘ben kapatmıyorum da siz kapatın.’ Yani topu sektörün üzerine atıyorlar.  Hiçbir şeyden memnun değiliz. Firmalar kan ağlıyor” diye konuştu. 

YÜZDE 50 SINIRLAMASI FİYATLARI YÜKSELTTİ

20 yıldır şehirlerarası otobüs kaptanlığı yapan Muharrem Üçdağ, yüzde 50 sınırlaması nedeniyle fiyatların arttığına dikkat çekti. “Fiyatlar artınca yolcular, artmayınca da şirket sahipleri mağdur oluyor” diye konuşan Üçdağ bu duruma bir çözüm istedi: “Yolcular, uçaklarda yan yana oturabiliyor fakat otobüslerde bu geçerli değil. Uçaklardaki bu uygulamayı da kaldırsınlar.” (DUVAR)