Sex and the City oyuncusu Chris Noth, iki kadına cinsel saldırı iddiasıyla suçlanıyor

Sex and the City dizisinde Mr. Big karakterini canlandıran Chris Noth, iki kadın tarafından cinsel saldırı iddiasıyla suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sex and The City dizisinin başrol oyuncularından olan Chris Not, cinsel saldırı iddiasıyla suçlanıyor. Noth ise bir açıklama yaparak, yaşananların rızaya dayalı olduğunu ve saldırı suçlamalarının doğru olmadığını söyledi.

The Hollywood Reporter'ın haberine göre, Zoe ve Lily takma ismini kullanan iki kadın, 2004 ve 2015 yıllarında oyuncu Chris Noth tarafından cinsel saldırıya uğradıklarını iddia etti. Birbirini tanımadıkları belirtilen kadınlar, The Hollywood Reporter’a iddia edilen saldırılarla ilgili ayrıntılı açıklamalar yaptı.

'KİM OLDUĞUNU HALKA AÇIKLAMANIN ZAMANI GELDİ'

Gazeteci olan Lily, ağustos ayında The Hollywood Reporter’a ulaştı. Lily gönderdiği e-postada, "Bu tür bir hikâyeyi nasıl takip ettiğinizden ve diğer kurbanları nasıl bulduğunuzdan emin değilim" ifadelerini kullandı. Hala eğlence sektöründe çalıştığı için kimliği bilinirse gelebilecek tepkilerden korktuğunu belirten Zoe isimli kadın da ekim ayında ulaştığı dergiye, "Sex and the City'deki rolünü yeniden canlandırdığını görmek içimde bir şeyleri harekete geçirdi. Yıllarca onu gömdüm. Onun kim olduğunu halka açıklamanın zamanı geldi" dedi.

2004 yılında üniversiteden mezun olan Zoe, o zamanlar 22 yaşında olduğunu ve Noth ve diğer ünlü isimlerin düzenli olarak iş yaptığı yüksek profilli bir firmada giriş seviyesinde bir işte çalışmak üzere Los Angeles'a taşındığını belirtti. "Masamın yanından geçer ve benimle flörtleşirdi. Bir şekilde numaramı rehberden almış ve iş telefonuma mesaj bırakıyordu" ifadelerini kullandı. Zoe, biraz flört ettikten sonra Noth’un kendisini evinde bulunan havuza çağırdığını anlattı. Zoe eve girdikten sonra Noth’un kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu belirtti.

Noth'un masasında Zoe ile konuşmalarına tanık olduğunu da belirten eski patronu, o sırada 49 yaşında olan Noth'un Zoe'nun numarasını almasını ve bu mesajları bırakmasını garip bulduğunu ancak bunu endişe verici bulmadığını aktararak, "Sex and the City'nin zirvede olduğu dönemlerdi. O bizim için bir tanrı gibiydi” dedi.

Lily, 2015 yılında Noth ile tanıştığında, şimdi kapalı olan New York gece kulübü No.8'in VIP bölümünde sunucu olduğunu söyledi. Noth'un kendisinin numarasını aldığını ve ona çıkma teklif ettiğini belirten Lily, "'Bu çılgınca, Bay Büyük bana akşam yemeğine çıkma teklif ediyor' dedim" ifadelerini kullandı. Yemekten sonra Noth’un evine gittiklerini anlatan Lily, cinsel saldırıya uğradığını belirtti.

'İDDİALARIN ZAMANLAMASINI SORGULAMAMAK ELDE DEĞİL'

The Hollywood Reporter’a bir açıklama gönderen oyuncu Noth ise şu ifadeleri kullandı:

"Yıllar, hatta on yıllar önce tanıştığım kişilerin bana yönelttikleri suçlamalar kesinlikle yanlış. Bu hikayeler 30 yıl veya 30 gün öncesine ait olabilir ancak hayır her zaman hayır anlamına gelir. Bu benim aşmadığım bir çizgi. Yaşananlar rızaya dayalıydı. Ortaya çıkan bu iddiaların zamanlamasını sorgulamamak elde değil. Neden şimdi ortaya çıktıklarını tam olarak bilmiyorum ama şunu biliyorum: Bu kadınlara cinsel saldırıda bulunmadım.” (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)