Şevket Çoruh ve Diren Polatoğulları 'Taxim' oyunuyla sahnede

Şevket Çoruh ve Diren Polatoğulları, senaryosunu Álex de la Iglesia ve Jorge Guerricaechevarría’nın kaleme aldığı İspanyol filmi “El Bar”dan Baba Sahne'nin uyarladığı "Taxim" oyununda rol alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şevket Çoruh ve Diren Polatoğulları, Baba Sahne’nin prodüksiyonu "Taxim"de dönüşümlü olarak rol alacak. Mart ayından itibaren "Taxim"in Baba Sahne’deki temsillerinde Polatoğulları, turnelerde ise Çoruh izleyici karşısına çıkacak.

Senaryosunu Álex de la Iglesia ve Jorge Guerricaechevarría’nın kaleme aldığı 2017 yapımı İspanyol filmi “El Bar”dan Baba Sahne’nin uyarladığı “Taxim”in metin danışmanlığını Caner Güler ve Ozan Güven üstlendi. Yönetmen koltuğunda Emrah Eren’in oturduğu “Taxim”in oyuncu kadrosunda ise Şevket Çoruh, Ozan Güven, Mert Asutay, Nergis Çorakçı, Seçkin Özdemir, Ömür Arpacı, Felicia Sağnak, Ahmet Balta, Kemal Yazıcı ve Cem Evsen yer alıyor. Dekor ve ışık tasarımını Kerem Çetinel’in yaptığı oyunun ses tasarımı ise Özgehan Özturan’a ait.

"Taxim", 3-4-5-6 Mart ve 17-18-19-20 Mart tarihlerinde Baba Sahne’de; 21 Mart’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde, 24 Mart’ta İzmir Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda, 25-26 Mart’ta ise Bodrum Marmara Koleji AKM’de sahnelenecek. 

Oyunun konusu şöyle: 

"Taxim Bistro'da yolları kesişen birbirinden farklı hayatlar… On farklı insan, on farklı kader. Bir araya gelmesi mümkün ama bir arada yaşaması imkânsız olan bu insanların yolları, bir anda beliren 'hayatta kalma kavşağı'nda sınava tabi tutulursa neler olur? Herkes yaşamayı hak eder mi? Yaşama hakkı taksim edilebilir mi? İşte bütün sorun bu! 'Taxim', sistemin baskıcı düzeni ile kişisel bencilliklerin ve önceliklerin kesiştiği Araf’ın oyunu. Kara komedinin doruklarından, ölümün kıyısına gelgitler yaşayan bir hikâye…" (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)