Sevinç Altan'ın 'Biz kuşları yedik' sergisi, 15 Eylül'de Blok Art Space'de

Sevinç Altan'ın "Biz kuşları yedik" sergisi, 15 Eylül'de Blok Art Space'de sergilenmeye başlayacak. Sergi, 15 Ekim'e kadar görülebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Sevinç Altan’ın "Biz kuşları yedik" sergisi, 15 Eylül’de İstanbul Eminönü’nde Büyük Valide Han’daki Blok Art Space'de ziyaretçilerle buluşacak. Sergi, 15 Ekim'e kadar ziyarete açık olacak. 

.

Resim sergisinin bülteninde ise yazar Margaret Atwood’un şu sözleri yer alıyor:

"Biz kuşları yedik. Onları yedik. Gırtlağımızdan yukarı yükselip ağzımızdan patlayarak çıkmasını istedik ötüşlerinin, bunun için, onları yedik. Kuş tüyleri filizlensin istedik etimizden. Onların kanatlarını istedik, onlar gibi uçmak, bulutların ve ağaçların üzerinden süzülmek istedik, bu yüzden onları yedik. Mızraklar sapladık, sopalarla dövdük, ayaklarını yere yapıştırdık, tel kafeslere koyduk, kor kömürlere attık ve bunların hepsini sevgi için yaptık, çünkü biz onları sevdik. Biz onlarla bir olmak istedik. Biz tıpkı onlar gibi temiz, pürüzsüz ve güzel yumurtalar vermek istedik, eskiye dönüp genç ve kıvrak olduğumuz ve bütün sebep sonuç ilişkilerinde masum olduğumuz zamanlarda, onları yemek borumuza tıkadık, kuş tüylerini ve her şeylerini, ama işe yaramıyordu, şarkı söyleyemiyorduk, onlar gibi içimizden gelerek, uçamıyorduk, duman ve demir olmadan, yumurtlayamıyorduk, bunun için küçük bir şansımız bile yoktu. Biz yer çekimine saplanmışız, biz toprağa bağlıyız. Bizim bileklerimiz kan içinde, biz kuşları yedik, biz kuşları çok uzun zaman önce yedik, biz kuşları hala hayır deme gücümüz varken yedik."
                                                                                        -Margaret Atwood , 2007 , The Tent Çeviri: Melida Tüzünoğlu

SEVİNÇ ALTAN KİMDİR?

1954 yılında Erzincan’da doğan Sevinç Altan, orta öğrenimini İzmir Kız Lisesi’nde tamamladı. 1977’de girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Resim Fakültesi Neşet Günal Atölyesi’nden 1983’te mezun olan Altan, 1983 – 1993 yılları arasında Bilsak’ta Mehmet Güleryüz’ün asistanı olarak, 1993 - 2003 yılları arasında da Tünel’de kendi atölyesinde resim eğitimi verdi.

Fethi Kayaalp Atölyesi’nde 1983 - 1985 resim restorasyonu eğitimi alan Altan, Sabancı Müzesi, İstanbul Modern Sanatlar Müzesi ve çeşitli özel koleksiyonlarda restorasyon çalışmaları yaptı. Ayrıntı Yayınları başta olmak üzere çeşitli yayınevleri için 600’ün üstünde kapak illüstrasyonu yapmış olan sanatçı çalışmalarını Galata’daki atölyesinde sürdürmektedir. Resimleri özel koleksiyonlarda yer almaktadır. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)