Sevilla'da Lopetegui dönemi sona erdi

La Liga ve Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon bekleneni veremeyen Sevilla'da teknik direktör Julen Lopetegui'nin görevine son verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya Ligi (LaLiga) ekiplerinden Sevilla'da, Şampiyonlar Ligi'ndeki 4-1'lik Borussia Dortmund yenilgisinin ardından teknik direktör Julen Lopetegui ile yollar ayrıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, Lopetegui'nin görevde olduğu ilk üç yılda hedefleri tutturduğu ve mükemmel bir iş çıkardığı ancak bu sezon alınan sonuçların onun bu başarılı çizgisinin altında kaldığı belirtildi.

LOPETEGUI'NIN SEVILLA KARNESİ

AA'nın aktardığı bilgilere göre, Haziran 2019'da Sevilla'nın başına geçen ve Ocak 2021'de de sözleşmesini 3 yıl uzatan Lopetegui, bu sezon ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde art arda başarısız sonuçlar aldı. Kırmızı-beyazlı takımda 121 lig, 15 Kral Kupası, 16 Avrupa Ligi, 17 Şampiyonlar Ligi ve 1 Avrupa Süper Kupa finaline çıkan Lopetegui; Joaquin Caparros, Unai Emery, Manolo Cardo ve Ramon Encinas'ın ardından Sevilla tarihinde en fazla maça çıkan 5. teknik direktör oldu. Lopetegui ayrıca, 2019-2020 sezonunda kulüp tarihinin 6. UEFA Avrupa Ligi kupasını kazandı. 

LaLiga'nın geride kalan 7 haftasında sadece 5 puan toplayan Sevilla, 17. sırada yer alırken, Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda ise 1 puanla 3. durumda bulunuyor.

SAMPAOLI İDDİASI

Lopetegui'nin gönderileceğini hafta başından bu yana yazan İspanyol basını, yerine Arjantinli teknik adam Jorge Sampaoli'nin getirileceğini ileri sürdü. Son olarak geçen sezon Fransa'nın Olimpik Marsilya takımını çalıştıran 62 yaşındaki Sampaoli'nin Sevilla'ya geldiği ve bugün imza atıp, takımın başında antrenmana çıkacağı iddia edildi. (HABER MERKEZİ)